REUTERS/Giorgio Perottino / REUTERS
RUTINSKI POSAO

VIDEO: JUVENTUS SE ISKALIO NA POVRATNIKU U SERIE A I VRATIO NA VRH Hrvatski tandem dobio mrvice, Brozović i dalje u kazni

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 22. rujan 2016. 01:10

Juventus je brzo prebolio poraz od Intera i svoj bijes iskalio na povratniku u Seriju A, Cagliariju. Bianconeri su slavili s visokih 4:0. Bila je to jednosmjerna ulica otpočetka dvoboja. Juventus je namentuo svoj ritam, diktirao tempo, a mrežu gostiju sa Sardinije načeo je već u 14. minuti. Rugani se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i pospremio loptu u mrežu. U 34. minuti Higuain je svojim četvrtim prvenstvenim pogotkom povisio vodstvo.

Četiri minute kasnije u listu strijelaca upisao se i Dani Alves i to na sebi svojstven način. Brazilac je sa sjajnim udarcem s otprilike 20 metara matirao Storarija. Konačnih 4:0 postavio je Cepitteli kad je zatresao vlastitu mrežu. Marko Pjaca ušao je u igru u 72. minuti umjesto Dybale, dok je Mandžukić zamijenio Higuaina u 81. minuti.

Intera je čini se pobjeda nad Juventusom napunila sampouzdanjem, pa se lakoćom obračunao s Empolijem, koji nije na razini od prošle sezone. Nerazzuri su do pobjede stigli na Icardijev pogon, kapetan Intera zabio je prvo u 10. minuti, a samo sedam minuta kasnije postigao je drugi pogodak i u relativno ranoj fazi, može se reći, razriješio pitanje pobjednika. Ivan Perišić je odradio korektnih 90 minuta, dok je Brozović, kao što se zna, van momčadi.

Miliću i Badelju svih 90 minuta

Roma se nakon poraza u Firenci vratila na pobjednički kolosijek, a žrtva je bio novii prvoligaš, Crotone. Bivši klub Ivana Jurića nije se dobro proveo u vječnom gradu, čak četiri puta je morao vaditi loptu iz mreže. Odlučno su Giallorossi krenuli u susret, a to im se isplatilo 26. minuti kada je El Shaarawy poentirao za vodstvo. Do kraja prvog dijela Roma je povisila rezultat preko Salaha. U nastavku raspoloženi je Džeko s dva pogotka potvrdio trijumf Rimljana. Vrijedi spomenuti kako je Crotone imao priliku postići počasni gol, no Palladino nije bio siguran s bijele točke.

Uoči susreta Atalanta je najavljivala pobjedu protiv grogiranog Palerma, no ipak su Sicilijaci bili ti koji su slavili. Sustavno je napadala momčad iz Bergama tijekom cijelog dvoboja, no hrvatski vratar, Josip Posavec zaključao je svoja vrata. Čovjek odluke bio je Ilija Nestorovski, koji je u smiraj susreta zabio za pobjedu, asistent je bio Mato Jajalo. Drugi susret zaredom Makedonac trese mrežu.

Napoli je peto kolo dočekao na čelu ljestvice, no remijem protiv Genoe pao je na drugo mjesto. Napolitanci su bili opasniji, odlučniji, konkretniji, no nije uspio slomiti otpor momčadi Ivana Jurića, koji, moramo to napomenuti, radi odličan posao na Apeninima.
Fiorentina nije uspjela ovjeriti svoju pobjedu nad Romom te se na gostovanju kod Udinesa morala zadovoljiti s bodom(2:2). Zapata je doveo crno-bijele u vodstvo, no Babacar ga je odmah poništio.

Ipak, domaćin je u smiraj prvog dijela došao do novog vodstva preko Danila. No, nakon samo sedam minuta igranja u drugom poluvremenu Viole su izjednačile, Bernadeschi je najstrožu kaznu pretvorio u pogodak. Hrvoje Milić očito je zadobio povjerenje trenera Souse pa je opet odradio 90 minuta, kao i Milan Badelj, dok je Nikola Kalinić u igru ušao u 61. minuti. S druge strane Perica je napokon krenuo od prve minute, a igru je napustio u 72. minuti. Andrija Balić još je jednom ostao na klupi.

Pescara nije uspjela svladati Torino (0:0), koji je imao čak dva igrača manje, dok je Chievo u zanimljivoj utakmmici slavio protiv Sassuola 2:1.
U ranijem terminu Bologna je slavila protiv Sampdorije 2:0, a Ante Budimir nije dobio ni minute za goste.

Linker
24. lipanj 2024 14:46