MATTEO BOTTANELLI Nurphoto Via Afp
SUDAC GA POSLAO NA HLAĐENJE

VIDEO: Marcelo Brozović izgubio živce u završnici derbija, legenda Juvea ustala u obranu drugog Hrvata

Strasti se nisu smirile sve do posljednjeg sučeva zvižduka ljutog derbija...
Piše: Hina/SNObjavljeno: 15. svibanj 2021. 22:25

Nogometaši Juventusa u 37. su kolu Serie A svladali Inter s 3:2, u dvoboju starog i novog prvaka Italije, čime su povećali svoje izglede za plasman u Ligu prvaka.

Juventus je poveo pogotkom Cristiana Ronalda u 24. minuti. Handanovič mu je obranio udarac s bijele točke, ali je Portugalac bio na odbijenoj lopti i ispravio propušteno. Jedanaesterac je dosuđen i na drugoj strani, a u 35. minuti ga je u izjednačenje na 1:1 pretvorio Romelu Lukaku. U završnim sekundama prvog dijela Juan Cuadrado je preciznim udarcem ponovno donio vodstvo domaćinu.

Juventus je od 55. minute igrao s igračem manje nakon što je drugi žuti karton zaradio Bentancur i odlučio se braniti. No, njegovi su igrači još dvaput zatresli mrežu i u nastavku utakmice.

U 83. minuti je Chiellini bio u srazu s Lukakuom kad se od njega lopta odbila u Juventusovu mrežu za izjednačenje na 2:2. Međutim, pet minuta poslije Cuadrado je u kontaktu s našim Ivanom Perišićem zaradio kazneni udarac i sam ga pretvorio u konačnih 3:2.

Iznuđeni jedanaesterac za Juve možete pogledati OVDJE. (od 17. min i 55. sek)

Nogometaši Intera nikako se nisu mogli pomiriti s odlukom glavnoga suca Gianpaola Calvaresea, a među najglasnijima bio je Ivanov kolega iz reprezentacije Marcelo Brozović te zbog toga 'požutio'.

Čini se da se strasti nisu smirile sve do posljednjeg sučeva zvižduka jer je u zadnjim sekundama utakmice Brozović uklizavanjem zaustavio Cuadrada pa mu je Calvarese rezolutno pokazao put u svlačionicu. Crveni karton Epic Brozu možete pogledati OVDJE.

Nakon utakmice oglasio se i legendarni Alessandro Del Piero. Istinska legenda Juventusa i miljenik talijanskih navijača ovako je komentirao situaciju putem Twittera:

"Iskreno, Perišić nije napravio ništa. Cuadrado je zapravo njemu podmetnuo nogu", otvoreno je Del Piero progovorio o spornoj situaciji.

Bio je to treći poraz Intera i 22. pobjeda Juventusa koji si je njome povećao izglede za plasman u Ligu prvaka, uz novog prvaka i drugoplasiranu Atalantu koja je pobjedom u Genovi osigurala mjesto među prve četiri momčadi na kraju sezone.

Linker
29. travanj 2024 05:35