MARCO BERTORELLO Afp
10. KOLO SERIE A

VIDEO: Milan pobijedio Jurića i Brekala i preuzeo vrh ljestvice! Presudio je Olivier Giroud

Nogometaši Milana strepili su za pobjedu do samog kraja, ali su uspjeli obraniti prednost
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. listopad 2021. 22:53

Odigrane su tri utakmice 10. kola talijanske Serie A, dakako da je u središtu pozornosti bio dvoboj Milana i Torina na San Siru. Iako nije očarao prikazanom igrom, domaćin je ostvario minimalnu pobjedu i preuzeo vodstvo na ljestvici. Josip Brekalo odigrao je cijeli susret za Torino, dok je Ante Rebić kod Milana izostao zbog ozljede.

Poveli su Rossoneri u ranoj fazi susreta. Igrala se 14. minuta kad je nakon ubačaj iz kuta glavom loptu na drugu vratnicu prenio Krunić, a iz blizine ju je u mrežu spremio iskusni napadač Olivier Giroud. Ništa posebno nije Milan pokazao do kraja poluvremena, kao ni Torino.

Momčad Ivana Jurića u nastavku preuzela posjed i inicijativu, a prvu pravu priliku za izjednačenje imala je u 77. minuti, ali je udarac Sanabrije zaustavio vratar Tatarusanu. Zaprijetio je još i Praet, lopta se odbila od Tomorija i završila na gredi. Ni pritisak gostiju u završnici nije donio promjenu, ostalo je 1:0.

Najzanimljivije trenutke s utakmice pogledajte OVDJE.

Salernitana je barem nakratko pobjegla s posljednje pozicije zahvaljujući gostujućoj pobjedi protiv Venezije. Poveo je domaćin preko Aramua u 14. minuti, izjednačio je Bonazzoli u 61. Ampadu je dobio izravni crveni karton u 67. minuti, a brojčano oslabljeni domaćin posrnuo je u petoj minuti sudačke nadoknade, kad je Schiavone poentirao za konačnih 1:2.

Još jedan derbi začelja odigrali su Spezia i Genoa. Vratar Sirigu je zabio autogol za vodstvo Spezije u 66. minuti, a iz kaznenog udarca za 11 je zabio Criscito u 86. minuti. Milan Badelj za goste je igrao do 75. minute, Adrian Šemper ostao je na klupi.

Linker
26. travanj 2024 16:49