FILIPPO MONTEFORTE Afp
IZNENAĐENJE U FIRENCI

VIDEO: Milan pretrpio prvi poraz sezone u okršaju sa 7 golova, Vlahović i Ibrahimović zabili po dva gola

U posljednjoj subotnjoj utakmici 13. kola Serie A Fiorentina je pobijedila Milan sa 4:3
Piše: SNObjavljeno: 20. studeni 2021. 22:51

U 13. kolu talijanske Serie A momčad Atalante kod kuće je uvjerljivo svladala Speziju.

Bio je to prvi ovosezonski poraz Milana, a kumovale su mu strašne pogreške njegovih igrača, počevši od one vratara Tatarusanua koja je prethodila prvom golu kojeg je u 15. minuti zabio Duncan.

Tata je Tatarusanuu iz ruke ispala već uhvaćena lopta, jedan obrambeni igrač Milana išao je ograđivati loptu umjesto da ju izbije, a Duncan je ugurao loptu u mrežu za 1:0 vodstvo Fiorentine. Na 2:0 povidio je lijepim golom Saponara u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, a u 60. minuti Dušan Vlahović zabija za 3:0.

Činilo se da je to kraj priče, ali Milan s dva gola Zlatana Ibrahimovića u 62. i 67. minuti vraća nadu. Međutim, ista se ugasila kada je u 86. svojim drugim golom Vlahović stavio točku na i. Konačan rezultat postavljen je autogolom Venutija u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Sve golove s utakmice Fiorentina - Milan pogledajte OVDJE.

Atalanta je kod kuće savladala Speziju sa 5:2, uz dva gola i jednu asistenciju Marija Pašalića.

Gosti su poveli već u 11. minuti susreta kada je mrežu Atalante zatresao Nzola, ali nije dugo trebalo čekati na odgovor.

Izjednačujući pogodak samo sedam minuta kasnije postigao je hrvatski reprezentativac Mario Pašalić. Nakon ubačaja Zappacoste s desne strane, Pašalić se našao sam na dva metra od gola i nije imao pretjerano težak zadatak.

>>> Pogodak Pašalića pogledajte OVDJE!

Do kraja poluvremena nogometaši Atalante postigli su još dva pogotka, a još jedan zabio je Pašalić. Prvo je Zapata zabio za 2:1 vodstvo u 38. minuti, a onda je tri minute kasnije na scenu opet stupio Hrvat. Mario Pašalić je imao puno prostora nakon što je primio loptu u šesnaestercu i potom je bez oklijevanja zakucao loptu u donji desni kut za 3:1.

U 83. minuti Pašalić je asistent Murielu za 4:1, a četiri minuter kasnije trener Gasparini ga mijenja, pa tako naš veznjak nije uspio stići i do hat-tricka. U završnici je Malinovsky povisio na 5:1, a konačnih 5:2 svojim je drugim golom postavio Nzola. U gostujućoj obrani cijelu je utakmicu odigrao naš stoper Martin Erlić.

Linker
26. travanj 2024 12:32