Federico Proietti/dppi/Shutterstock Editorial/Profimedia
PORTUGALAC FRUSTRIRAN

VIDEO: Mourinho u potpunosti izgubio živce i izvrijeđao suca: ‘Igračima očito moram reći da budu klaunovi!‘

Nedjeljna večer teško je prisjela portugalskom stručnjaku Joséu Mourinhu
Piše: SNObjavljeno: 18. rujan 2022. 21:58

Piše: Marko Crnjak

Još uvijek neporažena momčad Atalante s 1:0 slavila je protiv njegove Rome, iako je sastav Vučice pokazao puno bolji nogomet i dominirao 90 minuta. Udarac veznjaka gostujuće momčadi Giorgija Scalvinija iz 35. minute ostao je jedini Atalantin pokušaj u okvir gola, ali ujedno je bio i dovoljan za tri boda.

Mourinho je u drugom dijelu dodatno raspirio vatru usred visokih tenzija zbog brojnih prekršaja na svim dijelovima terena. Naime, u 56. minuti defenzivac Atalante Caleb Okoli u svom se kaznenom prostoru našao u duelu sa zvijezdom rimskog sastava Nicolom Zaniolom, nakon kojeg je Portugalac procijenio da je bilo nedozvoljenog povlačenja. Glavni sudac Daniele Chiffi nije oglasio, kao ni njegovi kolege iz VAR sobe, na što je Mourinho u potpunosti izgubio živce i počastio 37-godišnjeg djelitelja pravde s miksom talijanskih i engleskih psovki. Ovaj mu je odgovorio crvenim kartonom, a osebujni Portugalac nije se mogao suzdržati od komentara i nakon meča.

"Bio je to čisti kazneni udarac. Zamolio sam suca da mi pojasni zašto ga nije dosudio, a on mi je odgovorio da Zaniolo nije pao. Očito moram savjetovati svojim igračima da ne ostaju na nogama, da ne igraju loptom i da budu klauni poput mnogih u ovoj ligi koji ‘rone u bazen‘. Izgleda da se samo tako može zaraditi najstroža kazna", rekao je na press-konferenciji poslije poraza.

Od početka mu nije krenulo po planu. Paulo Dybala povukao se na zagrijavanju zbog bolova u mišićima iako je bio predviđen u prvom sastavu.

"Pogledajte samo našu dominaciju u posljednjoj trećini ogleda. Stvorili smo mnogo šansi, sada samo možemo nagađati bi li na terenu bilo drukčije s Dybalom u sastavu. Dominirali smo više nego u ogledu s Monzom i Cremonenseom. Izgubili smo utakmicu koju smo, s obzirom na prikazano, trebali pobijediti", zaključio je frustrirani stručnjak s klupe Olimpica.

Roma je sada na šestom mjestu ljestvice s 13 bodova iz sedam ligaških ogleda, a Mario Pašalić i suigrači na vrhu su ljestvice barem do isteka posljednjeg susreta kola između Milana i Napolija. Hrvatski reprezentativac igrao je do 74. minute i ostao bez zamjetnog učinka.

Linker
19. travanj 2024 13:56