Marco Luzzani/Getty Images
OSTVARENJE SNOVA

VIDEO: NAJLJEPŠE VIJESTI ZA VELIKOG DALIĆEVOG ADUTA Nakon pet godina čekanja pala je velika odluka, bivši hajdukovac prestaje biti igrač na posudbi

ITALIJA Hrvat, koji je na posudbi iz Chelseaja, zabio za pobjedu protiv Rome nakon samo 19 sekundi u igri
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. veljača 2020. 12:39

Stadion Atleti Azzurri d’Italia je grmio. Ime Marija Pašalića odjekivalo je. Atmosfera je bila užarena, kao da se radi o najvažnijoj utakmici sezone, a tek ih ključni trenuci čekaju. Navijači Atalante znali su što nosi pobjeda nad Romom, jer sad su čvrsto na četvrtom mjestu koje jamči Ligu prvaka i sljedeće sezone. Zebnja se dugo osjećala iako je navijanje bilo strastveno. I pogotovo bučno. Gol Palomina za 1:1, glavom nakon kornera, skinuo je mlinski kamen s vratar, jer da su Rimljani dobili preskočili bi Atalantu na tablici.

Majstorski pogodak

Pašalić je ušao na teren u 59. minuti umjesto centarfora Zapate. U prvoj akciji primio je loptu, lagano se namjestio, majstorski, stilom koji je podsjetio na Alessandra del Piera matirao je Pau Lopeza. Potezom koji tjera na pljesak svakog čijim žila “kola nogomet“. Na terenu je bio samo 19 sekundi.

Ocjene po medijima su uglavnom sedmice. I komentar “teško je zamisliti da neće biti starter s Valencijom“. Pašalić je još jednom u fokusu na Apeninima, dao je pet golova u Serie A ove sezone, uz dva u Ligi prvaka. Ima i tri asistencije.

- Uživamo, sada moramo uživati - komentirao je Pašalić, dodajući:

- Sretan sam zbog svojeg gola, lijep gol, još više zbog pobjede jer je vrlo važna. Uvijek sam tako volio doći iz drugog plana i završiti akciju.

Neke zadnje utakmice nisu mu bile impresivne kao ranije. O tome se više ne govori.

- Trener Gasperini odlučio je da uđem s klupe, bio je to njegov taktički izbor. Znali smo da će to biti vrlo težak izazov. Htjeli smo tri boda i srećom pobijedili. Sada imamo šest bodova više od Rome, ali ne smijemo stati istaknuo je.

- Brzo smo zabili u drugom poluvremenu i okrenuli utakmicu, to nam je dalo samopouzdanje, a navijači su bili čudesni.

U Ligi prvaka poseban je zaslužnik što su i dalje u igru. Najviše zbog gola Manchester Cityju, kada su, tek u četvrtom kolu, uzeli prvi bod. U srijedu je na redu Valencia u osmini finala.

Sposoban rješavati

- Gledao sam njihovu utakmicu protiv Atletica. Oni su kompaktni, disciplinirani i opasni kad osvoje loptu. Međutim, imamo svoje kvalitete. Vjerujem da možemo s njima igrati. Bit će to nova lijepa utakmica na San Siru. Na punom stadionu.

Očekuje da će biti u početnoj postavi?

- Nadam se, ali to nije bitno. Samo da pobijedimo, što nam je cilj. Iako ništa neće biti riješeno prije uzvrata.

Imponira mu naklonost navijača, koja nije iskazana prvi put. Odavno je ljubimac tribina. Njemu se pišu transparenti, njemu se pjevaju pjesme...

Atalanta i Pašalić nikad nisu bili tako daleko u elitnom europskom natjecanju. Izazov je golem... Kakvu sezonu Pašalić igra, koliko god bila jaka konkurencija u hrvatskoj reprezentaciji, ne bi mu smio pobjeći Euro. Ne samo da zaslužuje mjesto među Vatrenima, nego itekako može pomoći. On je veznjak sposoban rješiti najveće utakmice. Golovi poput ovog u subotu nogometna su poezija. Lopta s lukom koja odsjeda neuhvatljivo za golmana.

Inače, Atalanta je odlučila na ljeto otkupiti od Chelseaja Pašalićev ugovor za 15 milijuna eura, pa tako hrvatski reprezentativac prvi put od napuštanja Hajduka 2014. od iduće sezone neće igrati kao posuđeni igrač. Klub sa Stamford Bridgea ga je posuđivao i Elcheu, Monacu, Milanu, te Spartaku iz Moskve.

Linker
03. svibanj 2024 09:34