CARLO HERMANN Afp
DERBI BEZ POBJEDNIKA

VIDEO Napoli spektakularnim pogocima izbjegao siguran poraz, glavni igrač Milana potpuno izgubio živce

Četiri gola, dva izvanredna, isključenje i skoro pa potpuni preokret aktualnog prvaka Italije
Piše: HINAObjavljeno: 29. listopad 2023. 22:52

U derbiju 10. kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli i Milan su odigrali 2-2, nakon što su gosti vodili 2-0 na poluvremenu.

Bila je to odlična utakmica u kojoj je prvi dio pripao "Rossonerima," a nastavak susreta aktualnom prvaku.

Gosti su već u drugoj minuti imali priliku, no udarac Oliviera Girouda je bio blokiran. U 22. minuti Francuz je ipak zabio. Christian Pulišić je ubacio, a Giroud glavom pogodio za 1-0. Devet minuta kasnije francuski napadač je ponovo glavom tresao mrežu. Ovoga puta asistirao je Davide Calabrija. U 41. minuti je moglo biti i 3-0, no Tijjani Reijnders nije bio precizan.

PRVI GOL MILANA POGLEDAJTE OVDJE

DRUGI GOL MILANA POGLEDAJTE OVDJE

Napoli je uspio smanjiti u 50. minuti spektakularnim golom Mattea Politana, a na 2-2 je postavio Giacomo Raspadori sjajnim golom iz slobodnog udarca u 64. minuti.

PRVI GOL NAPOLIJA POGLEDAJTE OVDJE

DRUGI GOL NAPOLIJA POGLEDAJTE OVDJE

Domaćin je u 89. minuti ostao s igračem manje nakon što je zbog drugog žutog isključen Brazilac Natan, a situaciju možete pogledati OVDJE. Milan je igrača više mogao iskoristiti dvije minute kasnije, no Davide Calabrija je iz sjajne prilike pucao glavom pored gola. U posljednjim sekundama susreta odličnu priliku je imao i Khviča Kvaratskhelija, ali je vratar Milana bio koncentriran.

Krajem susreta, pozornost je ukrao Giroud, kojeg je Stefano Pioli odlučio zamijeniti u 81. minuti. Francuz je otvoreno protestirao i vidno iznerviran napustio travnjak, a situaciju pogledajte OVDJE.

Remi u Napulju najviše je obradovao Inter koji je na San Siru pobijedio Romu sa 1-0 vrativši se na vrh ljestvice. Gol odluke zabio je Marcus Thuram u 81. minuti utakmice na ubačaj Federica Dimarca.

Linker
08. svibanj 2024 23:06