Slavlje Juventusa

 MARCO BERTORELLO Afp
SERIE A

VIDEO: Napoli sve bliže toliko željenom naslovu, Juventus slavio bez da je zatresao protivničku mrežu

Monza nema ligaškog poraza već sedam kola, a sada su deveti na ljestvici talijanskog prvenstva.
Piše: Ivan Alaupović/HINAObjavljeno: 12. veljača 2023. 22:51

Koliko god to bilo neobično, Juventus je u 22. kolu Serie A slavio protiv Fiorentine, a da torinski klub nije ni zatresao mrežu, barem ne kod pobjedonosnog gola. Najvažniji trenutak na meču dogodio se u 35. minuti. Angel Di Maria poslao je centaršut na drugu stativu, Rabio je uputio udarac glavom, a golman Fiorentine je loptu boksao sa crte, ali glavni sudac pokazao je na centar. Video analizom ustanovljeno je kako je lopta prešla gol liniju.

Fantomski pogodak pogledajte OVDJE.

U nastavku susreta najprije je Vlahović zatresao mrežu u 59., a zatim Castrovilli u 89. za Fiorentinu, ali su oba pogotka poništena zbog zaleđa. Hrvatski nogometaš Josip Brekalo susret je gledao s klupe za pričuvne igrače. - Nije lak trenutak, morali smo ponovno postaviti ciljeve, srećom sada je naše da se vratimo gore. Sada smo na bod od sedmog mjesta i to je već dobar rezultat - rekao je trener Stare dame Massimiliano Allegri nakon susreta za DAZN. Igrači Juventusa ponovno su u naletu nakon što im je oduzeto 15 bodova zbog malverzacija. Trenutno su na devetoj poziciji bod iza Torina i Udinesea.

Toliko iščekivanom Scudettu sve je bliže Napoli koji je pobjedom 3:0 protiv Cremonesea došao na 59 bodova, 16 više od drugoplasiranog Intera koji danas gostuje kod Sampdorije. Kvaratskhelia je načeo goste u 22. minuti, Osimhen je u 65. došao do 17. pogotka ove sezone čime se dodatno ustabilio kao trenutno najbolji strijelac lige, a točku na i stavio je Elmas deset minuta prije kraja susreta.


Ranije ove nedjelje, Monza je gostovanju pobijedila Bolognu sa 1:0.

Pogodak odluke zabio je Giulio Donati u 26. minuti. Nikola Moro je za Bolognu igrao od 77. minute.

image

Giulio Donati, strijelac za Monzu

MASSIMO PAOLONE/LAPRESSE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Massimo Paolone/lapresse/shutterstock Editorial/profimedia

Monza je ovom pobjedom produžila niz bez ligaškog poraza na sedam kola skočivši na deveto mjesto na ljestvici sa 29 bodova, koliko ima i Bologna desetoj poziciji.

U prvom nedjeljnom susretu Udinese i Sassuolo su odigrali neriješeno 2-2.

Svi su golovi pali u prvom poluvremenu. Vrlo rano, već u prvoj minuti je domaćina u vodstvo doveo Udogie, ali su gosti uzvratili i za 1:1 je pet minuta kasnije zabio Matheus Henrique. Na 2:1 u 28 za Udinese zabija Bijol, a na kraju prvog poluvremena u sudačkoj nadoknadi za Sassuolo izjednačuje Perez.

Hrvatski nogometaš Martin Erlić je odigrao cijelu utakmicu za Sassuolo.

Nakon 22. kola Udinese je osmi sa 30 bodova, a Sassuolo 15. sa 24 boda.

Na ljestvici vodi Napoli sa 56 bodova ispred Intera sa 43, dok Atalanta, Roma i Milan imaju po 41 bod.

Linker
19. travanj 2024 05:35