Slavlje Napolija

 ANDREAS SOLARO Afp
POMOR FAVORITA

VIDEO: Napoli u 86. minuti zabio za veliku pobjedu, dva velikana upisala katastrofalne poraze

Teško je objasniti što se to točno ove nedjelje dogodilo najvećim talijanskim klubovima.
Piše: HINAObjavljeno: 29. siječanj 2023. 22:46

Nogometaši Napolija napravili su još jedan korak ka osvajanju naslova prvaka Italije, trećeg u klupskoj povijesti, a prvog nakon 33 godine, domaćom 2-1 (1-0) pobjedom protiv Rome u susretu 20. kola Serie A.

Domaće je sjajnim pogotkom u 17. minuti u vodstvo doveo najbolji strijelac lige Victor Osimhen. On je prsima primirio loptu, a onda ju snažnim udarcem sa šest-sedam metara zakucao u mrežu. Na 1-1 poravnao je Stephan El Shaarawy u 75. minuti kada je odlično utrčao na drugu vratnicu na ubačaj Zalewskog, no veliko slavlje na stadionu Diego Maradona donio je Giovanni Simeone vrhunskim udarcem sa 15-ak metara kojim je nemoćnim ostavio Ruija Patricija.

>>> POGOTKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE <<<

Ovom pobjedom Napoli je stigao do 53 boda te ima 13 bodova više od drugog Intera, a 15 od trećeg Lazija, četvrte Atalante i petog Milana, dok je Roma šesta sa 16 bodova manje od lidera.


Novak u talijanskoj nogometnoj Serie A Monza u susretu je 20. kola kao gost svladao Juventus sa 2-0 (2-0).

Pogotke za goste postigli su Ciurria (18) i Mota (40).

>>> GOLOVE S DVOBOJA POGLEDAJTE OVDJE <<<

S ova tri boda Monza je preskočila Juventus na ljestvici, sada je 11. sa 25 bodova, dva više od 12. Juventusa koji je ranije ove godine kažnjen oduzimanjem 15 bodova zbog financijskih malverzacija.

Pobjedom Monze u Torinu nastavila su se iznenađenja u Serie A u nedjelju, u prvom dvoboju dana Sassuolo je na San Siru nadigrao branitelja naslova Milan sa čak 5-2 (3-1). Poveli su gosti golom Defrela u 19. minuti, a dvije minute kasnije Frattesi je povećao na 2-0. Giroud je smanjio u 24. minuti na 2-1, no nakon toga je Berardi zabio za 3-1 u 30 minuti. Nakon odmora je Lauriente povećao na 4-1 iz penala, a Henrique je zabio za 5-1 u 79. minuti. Origi je smanjio na 5-2 u 81. minuti susreta. Ante Rebić je igrao za Milan do 71. minute, a Martin Erlić za Sassuolo je odigrao cijeli susret.

Milan je na četvrtom mjestu sa 38 bodova, dok je Sassuolo 16. sa 20 bodova.


Remi Lazia i Fiorentine

U susretu 20. kola talijanskog nogometnog prvenstva Lazio i Fiorentina su na Olimpijskom stadionu u Rimu igrali 1-1 (1-0).

Domaće je u prednost doveo Casale (8) nakon kornera na otvaranju utakmice, a poravnao je Gonzalez (49) sjajnim udarcem sa 20-ak metara početkom nastavka.

Toma Bašić ostao je na klupi Lazija koji se ovim bodom izjednačio s Atalantom i Milanom na diobi trećeg mjesta na ljestvici, dok Josip Brekalo, koji je u petak stigao u Fiorentinu, nije konkurirao za nastup u svojoj novoj momčadi koja je sada 12. sa 24 boda.

Linker
25. travanj 2024 09:27