Kviča Kvaratškelija

 FILIPPO MONTEFORTE Afp
MALO GA JE PONIJELO

VIDEO: ‘Ovo je gol dostojan Maradone, a to nije nešto što olako govorim! Kad vas pogleda u oči i krene...‘

U istu rečenicu mogu samo po tomu što se Gruzijac bavi istim sportom i igra sada u istom klubu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 12. ožujak 2023. 09:48

Dok deseci tisuća ljudi u Tbilisiju prosvjeduju protiv nakana gruzijske vlade u uvođenju pojma "stranih agenata" za sve koji primaju novac iz inozemstva, jedan Gruzijac puni tribine, ali i ulice Napulja. Ne zbog agenture (iako dakako stranac jest), već poradi umijeća baratanja nogometnom loptom.

POGODAK KVIČE KVARATŠKELIJE POGLEDAJTE OVDJE.

Dečko se zove Kviča Kvaratškelija, igra u Napoliju i ide ga dosta dobro ove sezone. Ovo je krilo dosad postiglo 13 prvenstvenih golova, te još asistiralo za 15. Posljednji pogodak koji je postigao dao je Atalanti, završilo je 2:0. Taj gol je bacio u trans trenera Napolija, Luciana Spallettija. U biti, nije ga samo bacio, već ga je solidno i "prebacilo".

image

Luciano Spalletti

FILIPPO MONTEFORTE Afp

- Bio je to gol dostojan Maradone, a to nije nešto što olako govorim! Ima tu sposobnost zavrnuti loptu unutra i zatim brzo izvesti udarac. Kad vas pogleda u oči i krene u dribling jedan na jedan, postaje razoran. Ovaj put možemo se pozvati na ime najvećeg kojeg je svijet ikada vidio - rekao je Spaletti nakon utakmice na konferenciji za novinare i ostao živ.

image

Kviča Kvaratškelija

FILIPPO MONTEFORTE Afp

Naime, taj Gruzijac jest postigao lijep gol, "zavaljao" fintom trojicu Atalantinih igrača koji su se panično vratili u svoj kazneni prostor ne bi li sačuvali gol. Sve to stoji, ali taj pogodak nije nikakvo svjetsko čudo. svakog se vikenda postigne nekoliko takvih, pa i još spektakularnijih. I onda, najbitnije, uspoređivati tog Kviču s Diegom... U istu rečenicu mogu samo po tomu što se Gruzijac bavi istim sportom i igra sada u istom klubu u kojem je igrao Maradona. To je sve. Spallettiju očito baš nije bilo jako dobro na press konferenciji.

Linker
22. travanj 2024 18:19