TIZIANA FABI Afp
OGLASIO SE I IGOR TUDOR

VIDEO: Pogledajte kako se Milan vratio na vrh! Francuski majstor zabio pa se ozlijedio, zamijenio ga Rebić

Ivan Jurić nakon remija bez golova: ‘Normalno je da sam zabrinut zbog rezultata‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. ožujak 2022. 23:07

Nedjeljni večernji derbi u talijanskoj Serie A imao je velik ulog, pobjeda je vodila na vrh ljestvice. Napoli je izgubio prvi put nakon osam kola, dok je Milan slavljem na stadionu 'Diego Armando Maradona' produljio svoj pozitivan niz na šest utakmica te preuzeo vodstvo s dva boda više od gradskog rivala Intera koji ima utakmicu manje. Napolitanci su ostali na -3.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo prevelika uzbuđenja, malo se toga opasnog događalo ispred oba vratara. U prvim minutama nastavka pala je odluka, nakon udarca Calabrije loptu je u mrežu vrlo spretno usmjerio Olivier Giroud, kojem je to bio prvi pogodak izvan San Sira u talijanskom prvenstvu.

GIROUDOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

Završnica je bila potpuno otvorena, ali novih pogodaka nije bilo. Milan je ipak više pokazao te je zaslužio ovu veliku i vrijednu pobjedu. Ante Rebić u igru je ušao u 68. minuti umjesto ozlijeđenog Girouda.

U utrci za naslov i dalje je Juventus koji nakon slabog starta u posljednje vrijeme ostvaruje dobre rezultate. U nedjelju je u Torinu pala Spezija koja je pružila dobar otpor, a pogodak vrijedan nova tri boda postigao je Alvaro Morata. Martin Erlić odradio je cijeli susret u obrani gostiju i zaradio žuti karton.

image
MIGUEL MEDINA Afp

Još jednu dobru partiju odigrala je Verona, koja je pod vodstvom hrvatskog stručnjaka Igora Tudora neporažena u posljednja četiri prvenstvena nastupa.

- Danas smo tek uputili tek dva udarca prema suparničkim vratima, ali to ništa ne znači. Najvažnije su prilike koje smo stvorili i naša igra, a mislim da smo danas odigrali odlično. Bila je ovo jedna od naših najboljih utakmica u ovoj sezoni – konstatirao je Igor Tudor.

image
ALESSIO MARINI Nurphoto Via Afp

Fiorentina je povela u 10. minuti preko Piateka, dok je konačnih 1:1 postavio Caprari s bijele točke u 20. minuti nakon neopreznog starta Milenkovića u domaćem kaznenom prostoru.

- Zaslužili smo voditi s 2:0 na kraju prvog poluvremena nakon što su oni zabili iz odbijanca. U nastavku nam je nedostajao samo završni pas. Ako je postojala momčad koja je zaslužila pobijediti, to smo bili mi. Smatram da je ovo i više nego zasluženi bod na vrlo teškom terenu. Ekipe koje dođu igrati u Firencu obično pate, ali mi smo danas bili baš dobri.

Na ljestvici je Verona i dalje na devetoj poziciji s 41 osvojenim bodom, dok Fiorentina ima dva boda više.

Ivan Jurić s Torinom je gostovao kod Bologne. U dvoboju momčadi iz sredine ljestvice nije se previše toga imalo za vidjeti. Gosti su imali inicijativu i više prilika, ali to nisu uspjeli naplatiti. Josip Brekalo odigrao je cijelu utakmicu za goste, a Marko Pjaca nije ulazio u igru. Jurićeva je momčad sad već šest utakmica u prvenstvu bez pobjede, u tom razdoblju ostvarila je tri remija i tri poraza.

image
LAPRESSE/DDP USA/PROFIMEDIA Lapresse/Ddp Usa/Profimedia

- Odigrali smo vrlo dobru utakmicu, puno toga kreirali. Međutim, ne možemo zabiti. Nismo baš lucidni pred suparničkim vratima, protivnički vratari imaju važne obrane. Normalno je da sam zabrinut zbog rezultata. Uvijek se može odigrati bolje, ali mi puno stvari radimo dobro. U mnogim utakmicama zaslužili smo više, no nismo to uspjeli ostvariti – rekao je Jurić.

Genoa i Empoli također su odigrali bez golova, domaćin je petim uzastopnim remijem sve dalje od osiguravanja prvoligaškog opstanka. Milan Badelj odigrao je cijeli susret za Genou, Adrian Šemper susret je promatrao iz pričuve.

Linker
26. travanj 2024 17:22