Cristiano Ronaldo
 MARCO BERTORELLO, AFP
JEDAN - JEDINI

VIDEO: Pogledajte povijesnu golčinu Cristiana Ronalda! Ovo nisu napravili ni Messi, ni Romario, ni Pele..

Važna pobjeda ‘Stare dame‘ ostala je u sjeni još jedne velike večeri portugalske superzvijezde
Piše: SNObjavljeno: 13. svibanj 2021. 08:01

Gdje god dođe on ostavi trag i napravi šou, a nakon utakmice na sjeveru Italije i posjete gradu Reggio Emilia, Cristiano Ronaldo ispisao je na još jedan način povijest nogometa te napravio nešto što još nitko drugi nije uspio.

U vrlo važnoj 3:1 pobjedi na gostovanju kod Sassuola, portugalski napadač upisao se u strijelce u 45. minuti i u tom trenutku postao prvi igrač u povijesti nogometa koji je zabio barem 100 golova za klubove iz tri različite države.

Povijesni pogodak pogledajte OVDJE.

image
Cristiano Ronaldo
MARCO BERTORELLO, AFP

Nakon što je barem 100 puta tresao mrežu u dresu Real Madrida i Manchester Uniteda, Portugalac je sad istu stvar napravio i kao predstavnik Juventusa.

Pored toga, Cristiano je postao prvi igrač u povijesti 'Stare dame' koji je u svoje prve tri sezone zabio 100+ golova u svim natjecanjima.

Brojke kažu sljedeće:

118 za Manchester United

450 za Real Madrid

100 za Juventus

103 za Portugal

... toliko je ponajbolji nogometaš u povijesti puta tresao mrežu za nabrojane momčadi.

Kao što smo rekli, Ronaldo i Juve ovom su prigodom upisali vrlo važnu pobjedu jer su zadržali korak s Napolijem s kojim se bore za Ligu prvaka.

'Stara dama' u ovim trenucima zauzima peto mjesto te s jednim bodom zaostatka konkurentima iz Napulja puše za vratom. Do kraja prvenstva ostala su još dva kola.

Linker
13. svibanj 2024 17:05