Josip Brekalo

 FABIO FERRARI/LAPRESSE/PROFIMEDIA Fabio Ferrari/Lapresse/Profimedia
VAR CIRKUS U TORINU

VIDEO: Pogledajte sjajan gol Josipa Brekala! Venezia preokrenula u utakmici koja je trajala 105 minuta

Izgledalo je kao da utakmica na Olimpicu neće nikad završiti. No, sudac je ipak odsvirao njen kraj
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 12. veljača 2022. 22:54

Nogometaši Torina remizirali su sa Sassuolom, a onda su u prošlom kolu izgubili u Udinama. Susret s Venezijom bio je jedan od onih "must-win" dvoboja. Povratnik u prvoligaško društvo ove je sezone na pragu da se i vrati u Serie B, a jedan mali korak bliže tome, tako se tada činilo, gurnuo ju je hrvatski reprezentativac. Jer, Josip Brekalo je u 5. minuti današnjeg ogleda Torina i Venezije dao prekrasan pogodak za 1:0. Torino je poveo, ali imalo se još dugo za odigrati...

Šesti gol sezone uprizorio je Brekalo gledateljima na torinskom Olimpicu iz poluvoleja. Asistirao mu je, barem se to tako piše, suigrač Singo. Mada, nakon kontre i već naoko izgubljene lopte, gotovo sve zasluge za pogodak idu samo Brekalu. Smirio je loptu, stavio je pod svoju kontrolu i poslao neobranjivo u mrežu vratara Lezzerinija. Lopta je imala nezgodnu putanju i samim time iz trena u tren postajala sve teže dohvatna za vratara Venezije...

>>> GOL BREKALA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Međutim, Venezia je do poravnanja stigla u 38. minuti, i to iz svog prvog udarca u okvir gola. Slovenac Črnigoj prošao je po desnoj strani i ubacio na drugu stativu, gdje je branič iz Surinama Ridgeciano Haps poentirao iz neposredne blizine. Nije mogao ništa napraviti srpski vratar na golu Torina Vanja Milinković - Savić, u reakciji mu je smetao i asistent za prvi Torinov pogodak Singo, a Haps je tako zabio svoj prvijenac u Serie A.

>>> GOL HAPSA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Inače, od prve minute za Torino, momčad koju s klupe vodi Ivan Jurić, igrao je i drugi hrvatski igrač toga kluba Marko Pjaca.

A taj isti Torino našao se u zaostatku početkom drugog dijela. Već u 46. minuti strijelac je bio Črnigoj, asistent kod prvog gola Venezije. Krasna kombinacija sa Aramuom i nova kapitulacija Milinkovića - Savića.

>>> GOL ČRNIGOJA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Izgledalo je da će Venezia doći do pobjede kojom bi se barem nakratko izvukla iz zone ispadanja u kojoj se trenutno nalazi, ali Torino će u 90. minuti ipak nekako ugurati loptu u mrežu za 2:2. Tako se barem mislilo, a onda je na scenu stupio VAR.

Više od pet minuta trajala je provjera u VAR-sobi je li kod ubacivanja iz slobodnog udarca za gol Andree Belottija u 90. minuti bilo zaleđa. Milimetri su odlučili u korist Venezije pa je tako ostalo 2:1, a gosti su se dakle, ipak uspjeli izvući iz "crvene zone" pa su sada na 17. mjestu ljestvice s bodom više od Cagliarija.

VAR-cirkus nastavio se i u 98. minuti, kada je glavni sudac dvoboja Antonio Giua najprije odlučio dati žuti karton Torinovom igraču Linnetyju, a onda uz pomoć video-sobe promijenio odluku i dao crveni karton Venezijinom igraču Okerekeu koji ga je nagazio.

Utakmica je uz sve nadoknade trajala čak 105 minuta...

Linker
23. travanj 2024 06:28