VINCENZO PINTO AFP
VELIKA UTAKMICA BEZ GLEDATELJA

VIDEO: PORAZ INTERA NA PRAZNOM TORINSKOM STADIONU STAJAT ĆE IH BORBE ZA NASLOV? Juventus je pokazao da neće tek tako dignuti ruke od titule

Nogometaši Juventusa vratili su se na vrh ljestvice talijanskog prvenstva 2-0 domaćom pobjedom u velikom derbiju 26. kola protiv Intera igranom u Torinu na praznom stadionu.
Piše: HinaObjavljeno: 08. ožujak 2020. 21:00

JUVENTUS - INTER 2:0 (Ramsey 55', Dybala 67')

JUVENTUS: Szczesny - Cuadrado, Bonucci, de Ligt, Alex Sandro (od 78. De Sciglio) - Ramsey, Bentancur, Matuidi - Costa (od 59. Dybala), Higuain (od 80. Bernardeschi), Ronaldo

Trener: Maurizio Sarri

INTER: Handanović - Skriniar, De Vrij, Bastoni - Candreva (od 74. Gagliardini), Vecino, Brozović, Barella (od 59. Eriksen), Young - Lukaku (od 77. Alexis Sanchez), Lautaro

Trener: Antonio Conte

TORINO - Allianz stadion Gledatelja: 0 Sudac: Marco Guida (Pompeji)

Juventus je do pobjede stigao golovima Ramseya (54') i Dybale (67'). Kod prvog pogotka velški se veznjak odlično snašao u gužvi u gostujućem kaznenom prostoru, dok je kod drugog argentinski napadač odigrao dupli pas s Ramseyem, a potom se sjajnim driblingom riješio dvojice čuvara i preciznim udarcem sa 15-ak metara pogodio mrežu iza nemoćnog Handanoviča.

Juventus je s ova tri boda stigao na vrh ljestvice sa 63 boda, jednim više od drugog Lazija, dok je Inter ostao treći sa 54 boda i utakmicom manje.

Hrvatski reprezentativni veznjak Marcelo Brozović igrao je čitavu utakmicu za Inter.

Ranije u nedjelju je hrvatski reprezentativni veznjak Milan Badelj igrao do 87. minute za Fiorentinu koja je igrala 0-0 na gostovanju kod Udinesea. Fiorentina je 12. na ljestvici sa 30 bodova, dva više od 14. Udinesea.

Uspješni su bili đenovski klubovi koji su ostvarili važne pobjede u borbi za ostanak, Genoa je šokirala Milan na San Siru slavivši sa 2-1 (2-0), dok je Sampdoria kao domaćin nakon preokreta svladala Veronu također sa 2-1 (0-1). Genoa je u Milanu izgradila prednost od 2-0 u prvom poluvremenu golovima Pandeva (7)' i Cassate (41'), da bi poraz Milana ublažio Ibrahimović (77'). Hrvatski reprezentativac Ante Rebić igrao je za Milan do 57. minute. Genoa je s ova tri boda izašla iz zone ispadanja, sada je 17. sa 25 bodova, koliko ima i 18. Lecce, dok je Milan ostao sedmi sa 36 bodova, tri manje od šestog Napolija.

Verona, koju vodi hrvatski trener Ivan Jurić, povela je u Đenovi preko Zaccagnija (32') te je dugo vremena izgledalo kako će odigrati i 10. utakmicu zaredom bez poraza, no veteran u domaćim redovima Quagliarella (77', 86'-11m) je s dva gola u završnici donio preokret. Bio je ovo prvi poraz Verone nakon točno tri mjeseca, odnosno 7. prosinca i 2-3 poraza od Atalante. Sampdoria je 16. sa 26 bodova, dok je Verona osma sa 35.

U prvoj utakmici dana SPAL je kao gost svladao Parmu sa 1-0 (0-0) golom Petagne (71'-11m) s bijele točke. Ta je utakmica započela s više od sat vremena zakašnjenja jer je talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora pokušao u posljednji trenutak odgoditi njezino odigravanje. Igrači i suci već su bili na travnjaku u vrijeme kada je utakmica trebala započeti u 12.30 sati kada su hitno pozvani natrag u svlačionice. Nakon dodatnih pregovora ipak je odlučeno da utakmica počne u 13.45. SPAL je s tri boda iz Parme pobjegao sa začelja, sada je 19 sa 18 bodova, dva više od posljednje Brescije. Parma je deveta sa 35 bodova.

Sve utakmice ovoga vikenda u Italiji igraju se bez gledatelja na tribinama.

JUVENTUS - INTER 2:0 (Ramsey 55', Dybala 67')

JUVENTUS: Szczesny - Cuadrado, Bonucci, de Ligt, Alex Sandro - Ramsey, Bentancur, Matuidi - Costa, Higuain, Ronaldo

INTER: Handanović - Skriniar, De Vrij, Bastoni - Candreva, Vecino, Brozović, Barella, Young - Lukaku, Lautaro

--------------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90'+4' - Dvije ogromne šanse Cristiana Ronalda i oba puta lopta je prohujala tik uz vratnicu! Da je ovo ušlo, slavni bi Portugalac ušao u povijest kao jedini nogometaš u Serie A koji je zabijao u 12 uzastopnih utakmica... malo je nedostajalo do novog rekorda od svih nebrojenih koje Cristiano ima u svojoj karijeri.

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

80' - Slijedi i posljednja zamjena na utakmici. Umjesto Higuaina priliku dobiva Federico Bernardeschi.

78' - Drugi put mijenja Sarri. Izlazi Alex Sandro, u igri je Mattia De Sciglio.

77' - Ide odmah i posljednja izmjena. Umjesto Lukakua ulazi Alexis Sanchez.

74' - Druga zamjena kod Intera. Izaći će Candreva, u igru će Roberto Gagliardini.

67' - GOOOL! Fantastičan pogodak Paula Dybale! Duplim pasom s Ramseyjem izbacio je pola Interove obrane i zatim maestralno poslao loptu u 'malu' mrežicu pored nemoćnog Handanovića... majstorija argentinskog napadača za 2:0!

59' - Reagiraju odmah i Conte i Sarri. Kod Juventusa je izašao Douglas Costa, ući će Paulo Dybala. Na Interovu će klupu Barella, mijenja ga Christian Eriksen.

55' - GOOOL! Nakon gužve u šesnaestercu u kojoj su kombinirali Alex Sandro, Higuain, Matuidi i Cristiano Ronaldo, obrana Intera nije uspjela raščistiti tu situaciju u kojoj se najbolje snašao velški reprezentativac koji s pet metara silovito trese mrežu... Juve vodi 1:0!

53' - Još je jednom pokušao Brozović nakon kratke kombinacije s Lukakuom, ali uspjela je to blokirati obrana Juventusa.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Torinu. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

36' - Prvi udarac u okvir uputio je upravo naš Marcelo Brozović! Sjajno je šutirao Broz, međutim Szczesny to brani...

33' - I opet prijeti Inter! Lautaro Martinez je šutirao iz slobodnjaka kojeg je sam izborio, gađao je lijevi gornji kut sa same linije šesnaesterca, no završilo je to u živome zidu.

27' - Uzvraća sada i Inter! De Vrij je bio u skoku i gađao glavom, bio je to dobar udarac, no prošla je lopta pored vratnice...

15' - Još jednom Handanović spašava Inter! Cristiano je idealno uposlio Matuidija koji oštro šutira s ruba šesnaesterca, a vratar Nerazzurra to maestralno brani!

8' - Velika šansa za Juve! Nakon kornera je de Ligt silovito tukao glavom sa šest-sedam metara, a Handanović to sjajno brani!

1' - Počeo je derbi na torinskom Allianz stadionu pred praznim tribinama. Glavni sudac je 38-godišnji Marco Guida. Hrvatski veznjak Marcelo Brozović standardno će činiti okosnicu veznog reda milanskog Intera.

--------------------------------------------

20.00: Objavljeni su službeni sastavi.

Linker
12. svibanj 2024 00:34