Marco Luzzani/Getty Images
SERIE A

VIDEO: POTOP I NEVIĐENA KRIZA MILANA, ŠTO ĆE SADA PODUZETI BOBAN I MALDINI? Igor Tudor bolji od Siniše Mihajlovića, prvijenac Balotellija

Piše: Ivo KneževićObjavljeno: 30. rujan 2019. 00:49

Milanski brod tone sve dublje. Na San Siru je Badeljeva Fiorentina u potpunosti deklasirala slavni talijanski klub. Sastav iz Firenze slavio je u 6. kolu Serie A s 3:1, ali rezultat je mogao biti i kudikamo veći.

Gosti su poveli već u 14. minuti nakon što se veteran Franck Ribery poigrao s obranom Rossonera, a Bennacer je srušio Chiesu u kaznenom prostoru. Glavni je sudac bez razmišljanja pokazao na bijelu točku, a najstrožu je kaznu realizirao Pulgar.

Sve nade milanskog sastava pale su u vodu kada je u 55. minuti Musacchio krvnički startao na Riberyja i opravdano dobio direktni crveni karton.

Igrači Fiorentine doslovce su se poigravali s Milanezima, sa San Sira odjekivale su salve zvižduka, a bolja igra Firentinaca okrunjena je u 66. minuti kada mrežu pogađa Castrovilli.

U 70. minuti opet je Bennacer skrivio kazneni udarac, jedanaesterac je izveo Chiesa, a Donnarumma je iz tog dvoboja izašao kao pobjednik. Valja spomenuti da je vratar Milana bio jedina svijetla točka ove nekad slavne momčadi.

U 78. minuti neuništivi 37-godišnji Franck Ribery još je jednom dokazao svoju klasu kada se poigrao sa svojim čuvarima i zatim efektno poentirao za 3:0. Francuz je iz igre izašao u 90. minuti uz ogroman aplauz milanske publike.

Do kraja susreta poraz je uspio ublažiti portugalski napadač Rafael Leao, no to nije zaustavilo zvižduke sa San Sira. Sve je izglednije da se strategu Milana Marcu Giampaolu sprema otkaz.

Hrvatski reprezentativac Milan Badelj odigrao je vrlo dobro svih 90 minuta za gostujući sastav. Ante Rebić čitav je susret odgledao s klupe.

Fiorentina se pobjedom nad Rossonerima popela na deveto mjesto s osvojenih osam bodova u šest kola, a Milan je ovim četvrtim porazom pao na nezavidno 16. mjesto sa šest bodova u isto toliko kola.

Igor Tudor je jučer došao do druge pobjede u prvenstvenoj sezoni nakon vrlo lošeg niza, Udinese je kod kuće svladao Bolognu Siniše Mihajlovića s 1:0. Njegov najbolji igrač Rodrigo de Paul ponovno nije igrao jer je služio posljednju utakmicu suspenzije. U napad je poslao Iliju Nestorovskog i Stefana Okaku, igrače koji nisu startali u posljednjim utakmicama.

Tudorov se potez pokazao dobrim, jer su obojica odigrali dobru utakmicu, Okaka je i zabio, a vrlo dobar je bio i bivši igrač Rijeke Mato Jajalo. Drugu je utakmicu zaredom briljirao Juan Musso, Argentinac na vratima Udinesea, koji je u prošlom kolu spasio momčad iz Udina u dvoboju protiv Jurićeve Verone.

Bila je to prva pobjeda Tudorove momčadi u prvenstvu nakon 1. kola i trijumfa nad Milanom 25. kolovoza, prošlo je od tada 35 dana. Nakon toga su uslijedili porazi od Parme, Intera i Brescie, te remi s Veronom.

Rogu 84 minute

A momčad drugog splitskog trenera u Italiji Ivana Jurića je u gostima kod Cagliarija došla do remija rezultatom 1:1. Cagliari je pred ovu utakmicu imao tri uzastopne pobjede uključujući i pobjedu nad Napolijem, tako da su bili favorit pred susret. Verona je ipak bila bolja momčad i iako će biti zadovoljni s remijem, mogli su i pobijediti. Cagliari je do vodstva došao u 29. minuti preko Lucasa Castra, no Verona je u 66. minuti uzvratila preko Davidea Faraonija. Obje su momčadi imale dosta promašenih prilika, jednu od kojih je promašio i Marko Rog koji je odigrao 84 minute za Cagliari. Jurićeva momčad sada ima šest bodova u šest kola, a slijedi im susret sa Sampdorijom koja je na samom dnu tablice.

Utakmice 6. kola Serie A započele su dvobojem Napolija i Brescie na San Paolu. Napoli je došao do pobjede od 2:1, ali tri boda su im skoro pobjegla pri kraju utakmice. Prvi gol u dresu Brescie zabio je Mario Balotelli, koji je odigrao odličnu utakmicu za goste. Za Napoli su zabili Manolas i Mertens, kojemu je ovo bio 114. pogodak u plavome dresu, jedan manje od učinka Diega Maradone. Trener Carlo Ancelotti i njegovi igrači nisu bili zadovoljni utakmicom koju su jedva pobijedili:

- Stres je prirodan u ovakvoj utakmici. Ako ne zabiješ za 3:0, pa onda primiš gol, sve se ponovno otvara - prokomentirao je Ancelotti.

- Ne smijemo primati ovakve golove i uvijek komplicirati utakmice. Ne smijemo to više raditi bez obzira na to što smo pobijedili - izjavio je, pak, nezadovoljni Mertens, koji bi uskoro trebao prestići Maradonin broj pogodaka u Napolijevu dresu.

Za Bresciu je, osim Balotellija, odličnu utakmicu odigrao i 19-godišnji Sandro Tonali, meta velikih talijanskih i europskih klubova, kojeg se dosta uspoređuje s Pirlom.

Lazio je kod kuće s uvjerljivih 4:0 svladao Genou, koja sada ima samo jedan bod u posljednja četiri kola. Marko Pajač je ušao na poluvremenu za Genou i pružio malo stabilnosti na lijevoj strani, no momčad Simonea Inzaghija je u nadigrala goste u svakom segmentu igre, a predvodio ih je Sergej Milinković-Savić.

Kalinić na klupi

U Lecceu je Roma došla do tri boda s minimalnom pobjedom od 1:0, a strijelac je bio Edin Džeko. Vratar Pau Lopez im je upisao čak šest obrana, a Chris Smalling, koji je došao iz Manchester Uniteda, ponovno je odigrao dobrih 90 minuta. Nikola Kalinić je susret odgledao s Romine klupe.

Linker
03. svibanj 2024 23:18