Inter je slavio protiv Torina pogotkom Dumfriesa

 MIGUEL MEDINA Afp
MOURINHO REMIZIRAO

VIDEO: Prekrasna akcija Intera srušila Jurićev Torino, Tudor u završnici ostao bez pobjede

Perišić je igru napustio u 90. minuti, a Brekalo u 76. minuti, dok su Brozović i Pjaca odigrali cijelu utakmicu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. prosinac 2021. 20:54

U utakmici 19. kola Serie A, Inter je svladao Torino 1:0 i dodatno osnažio svoje mjesto na čelu tablice. Torino je hrabro došao na San Siro, Marko Pjaca je imao prvu šansu na utakmici, dodavač mu je bio Josip Brekalo. Pucao je s ruba kaznenog prostora kraj lijeve vratnice.

No, Inter je dodavao gas, Bastoni se ubacio iz zadnjeg reda i pucao pokraj vrata, da bi domaćini poveli u 30. minuti. Džeko je dao loptu u sredinu, Brozović je htio petom proslijediti, nije je zahvatio, ali svejedno je stigla do Denzela Dumfriesa, koji je pogodio vratarov desni donji kut. Njegov pogodak pogledajte OVDJE.

Torino se nije predavao, hrabro se odupirao i napadao, momčad trenera Ivana Jurića tražila je šanse da zabije izjednačujući pogodak. U 65. minuti Lukić je pucao, ali Handanovič je uspio obraniti šut. Igralo se tvrdo, bilo je udaraca prema vratima, ali malo izrađenih akcija i šansi. Torino je inzistirao, pokušavao, no Inter je odolio i dobio 1:0.

Od četvorica Hrvata za Inter je Brozović igrao cijelu utakmicu, imao je tri udarca, od toga jedan u okvir i dva pokraj njega, dobro je dijelio duge pasove, osvojio je brojne "ničije lopte" u sredini, no nedostajalo je nešto kreacije. Ivan Perišić je igrao 89 minuta, dao nekoliko dobrih pasova, iako je bilo i pogrešaka. Odigrao je dobru utakmicu, ali kao i cijeli Inter nije to bilo raskošno izdanje. Njima je ključno što su uzeli bodove i nastavili na pozitivan način.

Kod Torina Pjaca je bio aktivan, borben, pokazao da je u dobroj formi, imao je čak pet driblinga, dva udarca, Marko je djelovao kao igrač koji ima što reći ponovno u hrvatskoj reprezentaciji. Dobio je većinu duela, bio siguran na lopti.

image
MIGUEL MEDINA Afp

Josip Brekalo, za razliku od Pjace, nije igrao cijeli susret. Imao je jedan udarac, ali i nekoliko dobrih dodavanja, na travnjaku je bio 74 minute.

Inter je potvrdio prvo mjesto na tablici sa 46 bodova, Torino i dalje ne stoji dobro jer tek je 11. sa 25 bodova. Inter je dao krasan božićni dar navijačima u situaciji kad je u središtu zanimanja talijanske, ali i hrvatske javnosti jer još nije dogovorio novi ugovor s Marcelom Brozovićem, a češlja ga i financijska policija, koja kuca na vrata sve više klubova Serie A.

Iako je Brozović samo jedno od imena koja pune stupce talijanskih medija, nama je kao hrvatski reprezentativac posebno zanimljiv. Interovi čelnici žela ga zadržati, igrač bi rado ostao i to ne krije, ali traži plaću za koju smatra da je primjerena njegovom rejtingu i mogućnostima koje mu se otvaraju. Brozović će na ljeto biti slobodan i čim uđemo u 2022. godinu ima pravo otvoreno i javno pregovarati sa svakim klubom, koji ga želi u svojim redovima.

U Interu pomalo vlada i panika jer na ljeto su izgubili Lukakua i Hakimija, te navijačima nikako ne bi dobro sjelo da ode i Brozović. Izvršni predsjednik Beppe Marotta i sportski direktor Piero Ausilio vode pregovore s Brozovićem, njegovim ocem Ivanom i ljudima koji surađuju s njima kako bi našli rješenje. U medijima se pojavljuju razne brojke, prvo je spominjano da traži šest milijuna eura po sezoni za novi ugovor, sada se navodi sedam milijuna.

Koja god cifra bila točna ne uklapa se u Interovu strategiju štednje, međutim za klub takvog formata najgori udarac bio bi srozavanje prve ekipe i pad natjecateljskih dometa jer ništa nije skuplje od toga. Zato znaju da ga moraju zadržati, a vrijeme im pomalo curi. Htjeli bi sve obaviti do siječnja kako ne bi ušli u licitaciju s drugim klubovima. Činjenica je da veznjaci Brozovićeva ranga imaju plaće kakvu on traži ili čak osjetno veće i da u današnjem nogometnom svijetu to nije ništa specijalno.

Hellas Verona Igora Tudora odigrala je na svojem terenu 1:1 s Fiorentinom. Već u 17. minuti Kevin Lasagna je zabio za Veronu, ali u drugom dijelu, u 81. minuti Gaetano Castrovilli je pogodio za 1:1. Roma Josea Mourinha još jednom nije napravila ono što je htjela i očekivala. Nakon što je dobila Atalantu 4:1, osvojila je samo bod igrajući doma protiv Sampdorije. Roma je vodila do 80. minute kad je Gabbiadini izjednačio na 1:1.

Lazio je dobio Veneziju u gostima 3:1, Toma Bašić igrao je za rimski klub 74 minute, nije bio strijelac, ali igrao je dobro, pucao dvaput, trčao, pokazao da je u formi.

Gol Verone pogledajte OVDJE, a izjednačujući pogodak Fiorentine možete vidjeti OVDJE.

Linker
29. travanj 2024 18:18