ISABELLA BONOTTO Afp
ROSSONERI NA VRHU

VIDEO: Rebić dvaput sjajno asistirao za slavlje Milana, Mourinho u 1000. utakmici do pobjede u 91. minuti

Prvu pobjedu u Serie A sa svojim novim klubom izborio je i naš trener Ivan Jurić. I to 4:0 pobjedu!
Piše: SN, HinaObjavljeno: 12. rujan 2021. 23:00

Bila je to Milanu treća pobjeda u isto toliko odigranih kola, a zapaženu je ulogu odigrao Ante Rebić koji je asistirao za oba gola 'Rossonera'.

U 45. minuti je poslužio Rafaela Leaa, dok je 67. minuti fantastično proigrao Zlatana Ibrahimovića koji je zatresao mrežu svega sedam minuta po ulasku u igru u povratničkoj utakmici nakon četveromjesečne pauze zbog ozljede.

Prvu Rebićevu asistenciju pogledajte OVDJE.

Posebno je impresivna bila Rebićeva asistencija za drugi pogodak kojom je sjajni Šveđanin stavio točku na i pobjede Milana.

Drugu Rebićevu asistenciju pogledajte OVDJE.

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka pocrvenio je Lazijev trener Maurizio Sarri zbog žestokog prigovora sucu.

image
ISABELLA BONOTTO Afp

Rebić je odigrao čitavu utakmicu za Milan, dok je veznjak Toma Bašić debitirao za Lazio, u koji je nedavno stigao iz Bordeauxa, ušavši u igru u 74. minuti.

Mourinho u 1000. utakmici do pobjede u 91. minuti

Nogometaši Rome u posljednjem su nedjeljnom dvoboju 3. kola talijanskog prvenstva kao domaćini u dramatičnoj završnici svladali Sassuolo sa 2-1 (1-0) te izbili na vrh ljestvice.

U prvom poluvremenu Roma je povela golom Cristantea (37) nakon lucidnog proigravanja Pellegrinija, Sassuolo je uzvratio početkom nastavka kada je Đuričić (57) poentirao nakon fenomenalne piruete i asistencije Berardija.

Potom su oba sastava propustila niz sjajnih prilika da bi u prvoj minuti sudačke nadoknade slavlje domaćima osigurao El Shaarawy (90+1) preciznim udarcem sa 15-ak metara koji se od vratnice odbio u mrežu.

Inače, bila je to 1000. utakmica trenera Rome Josea Mourinha koju je vodio u svojoj trenerskoj karijeri.

Roma je tako ostala s maksimalnim učinkom od devet bodova, kakav imaju i Milan i Napoli, dok je Sassuolo deveti s četiri boda.

Ivan Jurić je ostvario prvu pobjedu kao trener Torina, "granata" je na svom terenu s uvjerljivih 4-0 (1-0) svladala slabašnu Salernitanu.

image
Rebić protiv Lazija
SOFASCORE

Grafika: SofaScore

Čitavu se utakmicu praktički igralo na jedan gol, a nakon niza propuštenih prilika Torino je poveo u samoj završnici prvog poluvremena golom Sanabrije (45). U nastavku su pobjedu potvrdili Bremer (65), Pobega (87) i Lukić (90+1).

Marko Pjaca igrao je za Torino do 74. minute dok je Josip Brekalo ostao na klupi torineza.

S tri boda Torino je skočio na 11. mjesto, dok je Salernitana na dnu bez bodova.

Veliki preokret dogodio se u Cagliariju gdje je domaćin vodio 2-0 samo da bi na kraju Genoa slavila sa 3-2. Cagliari je poveo golovima Joaoa Pedra (16-11m) i Ceppitellija (56), no tada je stao, a Genoa je golom Destra (59) i s dva pogotka Faresa (69, 78) stigla do preokreta.

Adrian Šemper ostao je na klupi Genoe dok Milan Badelj nije bio ni na klupi đenovljana koji su sada 13. s tri boda, dok je Cagliari 17. s jednim bodom.

Ranije u nedjelju je prvak Inter ispustio prve bodove u novoj sezoni odigravši 2-2 na gostovanju kod Sampdorije u Đenovi. Inter je vodio s 1-0 i 2-1, milanski sastav prvi put je u vodstvo fantastičnim slobodnim udarcem sa 20-ak metara doveo Dimarco (18), a krajem poluvremena novu prednost osigurao mu je Lautaro (44), no žilavi domaćin oba se puta vrlo brzo uspijevao vraćati u utakmicu. Na 1-1 poravnao je Yoshida (33) kojemu je pripisan pogodak nakon udarca prema vratima koji je nespretnom reakcijom u svom petercu skrenuo Džeko, dok je konačnih 2-2 lijepim volejom na početku drugog poluvremena postavio Augello (47). Najbolju priliku za novo vodstvo Inter je imao u 51. minuti kada je Perišić probio lijevi bod te uputio nešto između udarca i dodavanja za Džeku na drugoj vratnici, bosanskohercegovački napadač nije stigao na loptu koja je prohujala pored vratnice.

Hrvatski reprezentativci Ivan Perišić i Marcelo Brozović igrali su za Inter do 54. minute.

Linker
23. travanj 2024 12:53