Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images
BEZ PRAVIH LOPTI

VIDEO: SLAVLJE PJACE I SUBAŠIĆA Hrvatski as žrtva taktike, utakmicu u Mainzu presudio jedan potez. Roma uvjerljiva protiv Torina

Piše: HinaObjavljeno: 10. ožujak 2018. 00:17

U prvoj utakmici 26. kola njemačkog nogometnog prvenstva Schalke je slavio sa 1-0 (0-0) na gostovanju kod Mainza, a pobjednički pogodak je u 55. minuti postigao Daniel Caligiuri nakon prodora i odmjerenog udarca s ruba kaznenog prostora.

Hrvatski reprezentativac Marko Pjaca bio je u početnoj postavi Schalkea, ali je bio svojevrsnom taktičkom žrtvom zatvorene formacije Schalkea pa nije imao upotrebljive lopte. Trener Domenico Tedesco zamijenio ga je u 51. minuti, a umjesto njega ubacio Ukrajinca Jevgena Konopljanku.

NAJZANIMLJIVIJE TRENUTKE S UTAKMICE MAINZ - SCHALKE POGLEDAJTE OVDJE

Schalke je pobjedom učvrstio drugu poziciju sa 46 bodova, ali za vodećim Bayernom zaostaju 17 bodova. Treća Borussia Dortmund i četvrti Eintracht imaju po 42 boda. Mainz je doživio 13. ovosezonski poraz i ostao sa 25 bodova na 16. mjestu koje vodi u doigravanje za očuvanje prvoligaškog statusa.

Bundesliga - 26. kolo

Mainz - Schalke 0-1

(Caligiuri 55)

Roma uvjerljiva

U prvoj utakmici 28. kola talijanske Serie A Roma je na Olimpicu svladala Torino sa 3-0 (0-0), pogocima Manolasa (56), De Rossija (73) i Lorenza Pellegrinija (90+3).

Kostas Manolas je u 56. minuti nadvisio sve igrače Torina i na ubačaj Florenzija glavom prebacio gostujućeg vratara Sirigua. U 73. minuti obrana Torina nije bila dovoljno brza u izlasku iz kaznenog prostora, što je iskoristio Daniele De Rossi i svojim prvim pogotkom u ovoj sezoni potvrdio pobjedu domaće momčadi. U trećoj minuti sučeve nadoknade Lorenzo Pellegrini je pogodio za konačnih 3-0.

Roma se sa 56 bodova učvrstila na trećem mjestu, ali ima utakmicu više u odnosu na Lazio koji je četvrti sa 52 boda. Vodeći Napoli ima 69 bodova, jedan više od Juventusa, ali aktualni prvaci imaju utakmicu manje od Napolitanaca. Torino je sa 36 bodova, nakon trećeg uzastopnog poraza ostao na 9. mjestu.

U subotu je na rasporedu samo jedna utakmica u kojoj je Verona domaćin Chievu (20.45 sati).

Slavlje Monaca

Nogometaši Monaca slavili su sa 3-1 (3-1) na gostovanju kod Strasbourga u prvoj utakmici 29. kola francuskog prvenstva, a hrvatski reprezentativni vratar Danijel Subašić branio je mrežu momčadi iz Kneževine.

Pogotke za pobjedu Monaca postigli su Jovetić (5), Rony Lopes (21) i Fabinho (41), a strijelac izjednačujućeg pogotka za Strasbourg bio je Bahoken (19). No, domaći su se veselili svega dvije minute, kad je Monaco opet poveo i na kraju pitanje pobjednika riješio u prvom poluvremenu.

Monaco ima 63 boda, 11 manje od vodećeg PSG-a koji će u subotu ugostiti Metz. Treći je Marseille sa 56 bodova. Strasbourg je sa 31 bodom ostao na 15. mjestu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
06. svibanj 2024 00:07