TIZIANA FABI Afp
POGLEDAJTE GOLOVE

VIDEO: Šok i nevjerica u Napulju! Milan do vrha napunio mrežu Napolija, probuđena zvijezda briljirala

Rossoneri su izveli nemoguće i poslali veliko upozorenje prvoj senzaciji sezone uoči Lige prvaka
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 02. travanj 2023. 22:44

Čini se da netko ipak može zaustaviti Napoli. I to ne samo zaustaviti, već potpuno demolirati i posramiti pred "do čepa" popunjenim stadionom Diega Maradone. Milan je s nestvarnih 4:0 dotukao igrače Luciana Spallettija u 28. kolu talijanskog prvenstva. Neće to pretjerano zaboljeti Napolitance, ionako su i dalje 16 bodova ispred drugoplasiranog Lazija, ali ova utakmica imala je težinu u jednoj mnogo široj slici.

Milan i Napoli susreću se na San Siru za 10 dana u sklopu četvrtine finala Lige prvaka, a daleko najveća senzacija ove sezone sada ima mnogo razloga za brigu. Rafael Leao, uspavana zvijezda Rossonera, pronašao je dobra stara izdanja i s dva pogotka (17‘, 67‘) obavio značajan dio posla na Maradoni. Osim Portugalca, zabijali su još Brahim Diaz (25‘) i Alexis Saelemaekers (67‘).

POGODAK ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE

POGODAK ZA 2:0 POGLEDAJTE OVDJE

Ako je to naznaka buđenja glavnih milanskih aduta, Spalletti ima problem. Doduše, njemu je u nedjelju zbog ozljede nedostajao glavni napadač i najbolji strijelac lige (21) Victor Osimhen, ali dosad su slavili u svih šest ogleda u kojima nije bio na raspolaganju, stoga to i nije najsretnije opravdanje.

POGODAK ZA 3:0 POGLEDAJTE OVDJE

POGODAK ZA 4:0 POGLEDAJTE OVDJE

Milan je iskoristio apsolutno sve pogreške domaćina i poslao im upozorenje da se tomu slične nikako ne smiju dogoditi i na najvećoj europskoj pozornici. Ovo je tek treća ligaška utakmica koju Napoli završava kao gubitnik, prethodno su se boljima pokazali jedino Inter i Lazio minimalnim pobjedama.

image
TIZIANA FABI Afp

Izuzevši taj poraz od Lazija, Napoli je u posljednjih 10 utakmica u svim natjecanjima primio samo jedan gol, što trijumf Milana čini još većim. Stefano Pioli može nešto mirnije spavati jer u ovom kolu ispratio je uspjehe Atalante, Rome i Lazija, a istovremeno iskoristio kiks Intera. Trener Milana uveo je Antu Rebića u 74. minuti na mjesto Oliviera Girouda.

Napoli, naravno, predvodi utrku za Scudetto sa 71 bodom, Lazio im gleda u leđa s 55, a zatim slijedi gusta konkurencija u vidu Milana (51), Intera (50), Rome (50), Atalante (48), pa i Juventusa (44), kojeg se definitivno ne smije otpisati ususret nedosljednoj formi svih boraca za zonu Lige prvaka.

Linker
02. svibanj 2024 05:03