Josip Brekalo

 MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
TORINO BRILJIRAO

VIDEO: Šou hrvatskog reprezentativca! Pogledajte kako je Brekalo u osam minuta dvaput zatresao mrežu

Posebno je oduševio kod svog drugog pogotka kada je iskoristio veliku pogrešku gostiju
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. siječanj 2022. 17:43

Josip Brekalo s dva gola predvodio je Torino koji je svladao Fiorentinu čak 4:0 u utakmici 21. kola Serie A. Hrvatski reprezentativac postigao je drugi i treći pogodak za momčad trenera Ivana Jurića. Prvi je zabio nakon prodora Lukića koji mu je servirao zicer, a potom mu je ađutant bio suparnički ofenzivac Callejon jer Španjolac mu je predao loptu loše je pokušavajući vratiti golmanu, Brekalo se sjurio prema vratima, gurnuo je kraj istrčalog čuvara mreže i zakucao u prazan gol. Postigao je svoj peti pogodak u Serie A. Igrao je 14 utakmica u prvenstvu, od toga 12 u početnoj postavi. Ima velike šanse postaviti vlastiti rekordni sezonski domet u državnom prvenstvu jer lani je u Bundesligi dao sedam golova i to mu je zasad najbolji učinak. Na ovoj utakmici uputio je četiri udarca, od toga tri u okvir, dosta se kretao i sudjelovao u kreiranju akcija. Na terenu je bio do 79. minute kad je umjesto njega ušao Marko Pjaca.

Prvi pogodak za Bikove dao je Wilfried Singo u 19. minuti, a nakon što je Brekalo poentirao u 22. i 31. minuti, četvrti je djelo Antonija Sanabrije u 56. minuti. Izvrstan pas dao mu je veznjak Ronaldo Mandragora te se sam s loptom ušetao prema vratima. Fiorentine je čak imala veći posjed lopte, ali bila je neopasna, a prvi strijelac Lige Srbin Dušan Vlahović odspavao je utakmicu. Možda je probdio noć prateći suđenje Novaku Đokoviću...

Torino je na ljestvici stigao tik do Fiorentine, probio se na deveto mjesto, u 20 utakmica osvojio je 28 bodova, tri manje od Viola. Koliko je domaćinska ekipa pokazuje što je čak 23 boda uzeo na svojem terenu. Kad bi Jurićeva momčad popravila nastupe na gostovanjima mogla bi razmišljati čak i o Europi. Ne o Ligi prvaka, ali recimo o Konferencijskoj ligi. U Serie A je jako puno igrača pozitivnih na Covid-19 što bitno utječe na sastave tako da će biti još svega do kraja prvenstva. (da)

Prvi pogodak Josipa Brekala pogledajte OVDJE, a drugi OVDJE.

image

Grafika za SN: SofaScore

SofaScore

Linker
26. travanj 2024 05:08