ANDREAS SOLARO Afp
33 GODINE ČEKANJA

VIDEO: Tribine Maradone već su ‘gorjele‘, a onda je nastao muk. Golčina stopera odgodila povijesno slavlje

Fiorentina je visokom pobjedom stigla do novog troboda, hrvatski napadač ostao na klupi za rezerve
Piše: Mihael Farkaš/HINAObjavljeno: 30. travanj 2023. 16:56

"Mrtvi, ne znate što propuštate". Ovaj kultan grafit našao se na zidovima napuljskog groblja 1987. godine kada je Napoli osvojio svoj prvi naslov prvaka Italije. Uspjeli su to ponoviti tri godine kasnije, no od tada nisu mogli svjedočiti podizanju "kante". Danas su imali priliku to postići, no zaustavljeni su protiv Salernitane remijem 1:1 te će morati čekati iduće kolo za potvrdu naslova.

Prije nego li je krenula njihova utakmica, morali su pogledati dvoboj između Inter i Lazija u kojem su morali biti navijači milanske momčadi, a kao što smo već danas i pisali, imali su razloga za slavlje jer je Lazio poražen 3:1 te im je samo ostalo pobijediti našeg Domagoja Bradarića.

image
FILIPPO MONTEFORTE Afp

U prvom su dijelu na "Maradoni" domaćini rapidno krenuli prema vratima Guillerma Ochoe, no nikako nisu uspijevali zatresti mrežu te je postajalo sve neizvjesnije hoće li danas proslaviti naslov. Ipak, ludnica na tribinama i ulicama Napulja započela je u 62. minuti kada je Mathias Olivera poslao loptu pored nemoćnog vratara gostiju.

POGODAK NAPOLIJA POGLEDAJTE OVDJE

Kada se činilo da je sve spremno za službeno dizanje trofeja, planove je Napolitancima pokvario Boulaye Dia koji je pogodio šest minuta prije kraja te će Napoli morati potvrditi naslov idući tjedan protiv Udinesea. Krajem utakmice trener Salernitane Paulo Sousa zaradio je isključenje zbog prigovora.

POGODAK SALERNITANE POGLEDAJTE OVDJE

Da su uspjeli potvrditi naslov, Napoli bi postao prvi talijanski klub u povijesti koji je osigurao naslov šest kola prije kraja. Ipak, za ovako nešto morat ćemo pričekati minimalno do iduće sezone.

U nastavku 32. kola talijanskog nogometnog prvenstva Fiorentina je na svom terenu svladala posljednju Sampdoriju sa 5-0 (1-0).

Gosti su se držali do sudačke nadoknade prvog poluvremena, a onda je Castrovilli (45+2) doveo domaće u vodstvo, da bi u nastavku mrežu tresli Dodo (62), Duncan (66), Kouame (76) i Terzić (89).

Josip Brekalo je ostao na klupi Fiorentine.

Remi Bologne i Juventusa

U posljednjoj utakmici 32. kola talijanskog nogometnog prvenstva Bologna i Juventus su igrali 1-1 (1-0).

Domaće je u vodstvo doveo Orsolini (10-11m) iz kaznenog udarca, a poravnao je Milik (61) koji se tako iskupio za neiskorišteni 11-erac u 30. minuti kada mu je udarac s bijele točke obranio Skorupski.

Nikola Moro igrao je za Bolognu do 81. minute.

Juventus je tako ostao treći na ljestvici sa 60 bodova, jednim manje od drugog Lazija, a tri više od četvrtog Intera, petog Milana i šeste Rome, dok je Bologna deveta s 45 bodova, koliko ima i osma Fiorentina.

Linker
12. svibanj 2024 19:34