SPADA/LAPRESSE/PROFIMEDIA Spada/lapresse/profimedia
DRAMATIČAN RASPLET

VIDEO: Triler u Milanu i Rimu, majstorica odlučuje tko ostaje u Serie A. Leao majstorijom oduševio publiku

Verona i Spezia iduće nedjelje igraju utakmicu vrijednu ostanka u eliti talijanskog nogometa
Piše: HinaObjavljeno: 04. lipanj 2023. 23:15

U posljednjem, 38. kolu talijanske Serie A, nije se riješilo pitanje koja će treća momčad napustiti elitni razred, nogometaši Verone i Spezije su ostali na istom broju bodova te će odigrati majstoricu na neutralnom terenu za ostanak u ligi.

Posljednje kolo Verona i Spezia su dočekali s istim brojem bodova, 31, a na tome su i ostali jer je Verona poražena kod Milana 1-3, a Spezia je izgubila kod Rome 1-2.

Verona je u Milanu imala 1-1 do 85. minute kada je dvoboj odlučio Portugalac Rafael Leao koji je postigao dva pogotka, u 85. i 92. minuti, za konačnih 3-1.

MILAN - VERONA 1:0

MILAN - VERONA 1:1

MILAN - VERONA 2:1, GOLČINA RAFAELA LEAA

MILAN - VERONA 3:1, ATRAKTIVAN POGODAK RAFAELA LEAA

Bliže ostanku bila je Spezia koja je na Olimpicu vodila protiv Rome od šeste minute kada je strijelac bio Nikolaou. U 43. je izjednačio Zalewski i sve do 90. minute Spezia je imala 1-1, rezultat koji ju je ostavljao u Serie A. No, tada je dosuđen jedanaesterac za Rimljane, a precizan za konačnih 2-1 bio je Paulo Dybala.

ROMA - SPEZIA 0:1

ROMA - SPEZIA 1:1

ROMA - SPEZIA 2:1

Verona i Spezia iduće nedjelje igraju utakmicu vrijednu ostanka u eliti, a ranije su izravni ulazak u Serie A osigurali Frosinone i Genoa, dok će posljednje, treće mjesto u Serie A popuniti ili Cagliari ili Bari koji igraju finale dodatnih kvalifikacija.

Inače, pobjedom je Roma ostala na šestom mjestu ljestvice, a time je sebi osigurala Europsku ligu iduće sezone, natjecanje gdje je u aktualnoj igrala finale protiv Seville. U Konferencijsku ligu će sedmi Juventus koji je golom Chiese pobijedio Udinese u gostima 1-0.

Atalanta je na domaćem terenu lako pobijedila Monzu 5-2 čime je osigurala ostanak na svojoj petoj poziciji, a to joj donosi igranje Europske lige iduće sezone. Igrač utakmice bio je Nizozemac Teun Koopmeiners koji je postigao tri pogotka, a tome je dodao i jednu asistenciju. Hrvatski nogometaš Mario Pašalić igrao je za Atalantu do 60. minute.

Bologna je u gostima pobijedila Lecce 3-2 golovima Arnautovića, Zirkzeea i Fergusona u 96. minuti, a hrvatski nogometaš Nikola Moro za Bolognu je odigrao cijelu utakmicu.

Linker
20. travanj 2024 15:19