Profimedia
LUDNICA U VERONI

VIDEO: Tudor srušio Juventus i upisao jednu od najvećih pobjeda u trenerskoj karijeri

Zamalo se u strijelce upisao i Nikola Kalinić i to minutu nakon što je ušao u igru
Piše: SNObjavljeno: 30. listopad 2021. 20:02

VERONA - JUVENTUS 2:1 (Simeone 11', 14' / McKennie 80')

VERONA: Montipo - Dawidowicz, Gunter, Casale (od 67. Ceccherini) - Faraoni, Lazović (od 67. Šutalo), Veloso, Tameze (od 75. Bessa) - Barak, Caprari - Simeone (od 83. Kalinić)

JUVENTUS: Szczesny - Danilo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro (od 82. Pellegrini) - Cuadrado (od 70. Kuluševski), Bentancur (od 58. Locatelli), Arthur, Rabiot (od 58. McKennie) - Dybala (od 70. Bernardeschi), Morata

Verona - stadion Marc'Antonio Bentegodi. Sudac: Livio Marinelli


Igor Tudor prošlu je sezonu bio pomoćni trener legendarnom Andrei Pirlu na klupi Juventusa. S obzirom na loše igre i rezultate, Pirlo i Tudor su na kraju sezone napustili Torino, a hrvatski trener nije dugo čekao novi posao. Uoči 4. kola Verona ga je dovela za trenera nakon što je u prva tri kola upisala tri poraza.

Tudor je sve to doslovno preko noći promijenio. Uoči večerašnje "osvetničke" utakmice s Juventusom Tudor je na klupi Verone upisao tri pobjede, tri remija i samo jedan poraz. U tih sedam utakmica Verona je zabila fantastičnih 18 golova, uz 12 primljenih. U takvom stilu Verona je otvorila i derbi protiv Juventusa te je nakon prvog poluvremena vodila s 2:0.

Oba gola zabio je Giovanni Simeone, koji igra u nevjerojatnoj formi. Sin velikog trenera Diega Simeonea zabio je oba gola za Veronu, te ih ukupno ima osam u sezoni. Prije dva kola argentinski je napadač zabio čak četiri gola Laziju.
Verona u ovom trenutku ima na ljestvici 15 bodova, baš kao i Juventus, ali Verona ima bolju gol-razliku. To najbolje oslikava posao koji na klupi radi nekadašnji trener Hajduka.

U drugome je dijelu Igor Tudor dao priliku Bošku Šutalu i Nikoli Kaliniću. Upravo je bivši Vatreni imao zicer za povećanje vodstva, i to samo minutu nakon što je ušao u igru (84'), međutim njegov je udarac prohujao pored vratnice...

Allegrijev džoker s klupe Weston McKennie pogodio je neobranjivo u 80. minuti za smanjenje vodstva i do kraja se vodila dramatična bitka. Veronin vratar Montipo skinuo je sjajan Dybalin šut u samoj završnici te su nakon toga Tudor i društvo mogli početi slaviti...


KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

90' - Čudesno je sada obranio Montipo! Dybala je uputio jedan snažan i odmjeren udarac s ruba šesnaesterca, izgledalo je kao da je lopta već u mreži, a talijanski se vratar ispružio na vratima i fantastično skinuo taj pokušaj!

84' - I odmah je Kalinić zapucao zicer za konačnu pobjedu! Caprari ga je fantastičnom okomitom loptom gurnuo u šansu, Kalinić je izbio pred vratara Juvea, provukao loptu pored njega, ali i promašio čitava vrata... šteta, no srećom i dalje je u vodstvu Verona!

83' - Ušao je i Nikola Kalinić, zamijenio je dvostrukog strijelca Giovannija Simeona.

80' - GOOOL! Danilo je pokazao sjajan pregled igre - jednim dodavanjem izbacio je obranu Verone i uposlio McKennieja koji s ruba šesnaesterca neobranjivo od grede pogađa mrežu za smanjenje vodstva! Eto nade za Bianconere...

POGODAK JUVENTUSA ZA 2:1 POGLEDAJTE OVDJE.

70' - Zagrijava se i Nikola Kalinić uz aut-liniju. Igrači Verone zasad uspješno odrađuju svoje obrambene zadatke i čuvaju prednost, a može se reći i da vratar Montipo zapravo nije imao mnogo posla u drugome dijelu.

67' - Evo i Tudorove reakcije. Ušao je naš Boško Šutalo, 21-godišnjak iz Metkovića, a zamijenio je Darka Lazovića. Uz Šutala, ušao je i Ceccherini umjesto Casalea kojemu opasno visi i drugi žuti karton.

65' - Verona bez problema drži veliku prednost iz prvog dijela. Juventus je napadački nemoćan.

46' - Vraćamo se u Veronu. Niti Tudor niti Allegri nisu mijenjali udarne postave.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Giovanni Simeone tek je sedmi igrač u povijesti Serie A koji je Juventusu zabio u dresu tri različita kluba (Genoa, Cagliari, Verona). Posljednji kojemu je to uspjelo bio je Enrico Chiesa.

14' - GOOOL! Casale i Simeone su zajedničkim snagama izigrali obranu Juvea, a na kraju je Simeone odapeo iz daljine i fantastično pogodio rašlje Szczesnyjeva gola!

POGLEDAJTE POGODAK ZA 2-0 VERONE

11' - GOOOL! Dugo su pleli mrežu igrači Verone, lopta je došla do Lazovića čiji udarac skida Szczesny, a na odbijanac dolazi Simeone i pogađa za 1:0 Tudorove momčadi!

POGLEDAJTE POGODAK ZA 1-0 VERONE

1' - Počeo je susret u Veroni na stadionu Marc'Antonio Bentegodi. Glavni je sudac Livio Marinelli.


Linker
26. travanj 2024 10:42