Mario Pašalić

 LIVE MEDIA PUBLISHING GROUP/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Live Media Publishing Group/alamy/alamy/profimedia
SJAJNA ROLA

VIDEO: Vatreni ovog vikenda odlučuju utakmice! Pogledajte asistenciju važne Dalićeve uzdanice

Pašalić je odigrao cijeli susret, a Pjaca je u dresu Empolija odigrao 56 minuta.
Piše: Ivan Alaupović, HINAObjavljeno: 30. listopad 2022. 14:59

U 12. kolu talijanske Serie A gledali smo hrvatski susret na stadionu Carlo Castellani gdje je Empoli ugostio Atalantu. S jedne strane Marko Pjaca koji je u porazu svoje momčadi (0:2) igrao do 56. minute kad ga je zamjenio Nicolo Cambiaghi dok je za Atalantu čitav susret odigrao Mario Pašalić.

Bila je to ujedno i prva utakmica ove sezone u kojoj je hrvatski reprezentativac dobio punu minutažu, a 27-godišnjak se na tome svojem treneru Gian Pieru Gasperiniju odlučio zahvaliti asistencijom za drugi pogodak na utakmici u kojoj je mrežu zatresao Ademola Lookman u 59. minuti. Za Marija je to druga asistencija od početka domaćeg prvenstva dok je što se pogodaka tiče i dalje na onom jednome iz pretprošlog kola kad je zabio Sassuolu.

>> PAŠALIĆEVU ASISTENCIJU POGLEDAJTE OVDJE <<

Domaćine je načeo desni branič Atalante Hans Hateboer (28) koji se u 32. minuti nakon odbijanca našao sam ispred vratara Vicarija i bez previše problema pospremio loptu u gol. Gugliemo Vicario ipak je danas jednom izašao kao pobjednik. Talijanski golman u 42. je minuti spriječio Teuna Koopmeinersa da s bijele točke zabije pogodak, ali na kraju ni to nije bilo dovoljno da Empoli izvuče bilo kakav bod u ovoj utakmici. Atalanta je pobjedom isprala gorak okus koji im je u prošlom kolu ostao nakon domaćeg, prvog poraza ove sezone kad je od njih bolji bio Lazio (0:2).

Pjaca, kojemu je ovo šesta posudba otkako je 2016. iz Dinama prešao u Juventus još uvijek čeka na prvi prvenstveni pogodak ove sezone, a za Empoli je igrao u gotovo svakome susretu otkako im se krajem ljetnog prijelazno roka pridružio. Propustio je jedino susret 10. kola protiv Monze gdje ga trener Paolo Zanetti nije uvodio u igru.


Nogometaši Fiorentine u susretu su 12. kola talijanskog prvenstva kao gosti svladali Speziju sa 2-1 (1-1).

Fiorentinu je u vodstvo doveo Milenković (14), Nzola (35) je uspio izjednačiti prije odlaska na odmor, ali gosti su uspjeli iskoristiti igrača više, kojega su imali od 82. minute te pogotkom Cabrala (90) u završnici upisati tri boda.

Fiorentina je sada 12. sa 13 bodova, dok je Spezia ostala 16. s devet.

Istovremeno su Cremonese i Udinese igrali 0-0. Posljednji Cremonese tako je i dalje bez pobjede s pet bodova, koliko ima i 19. Verona, dok je Udinese ostao osmi sa 22 boda.

Linker
20. travanj 2024 02:04