TIZIANA FABI Afp
NEMILE SCENE NA TRAVNJAKU

VIDEO: Veliko slavlje Napolija u Udinama zasjenili neredi i sukobi ultrasa, intervenirala je policija

Na Dacia Areni u Udinama večeras je Napoli osigurao prvi naslov u Serie A nakon 33 godine
Piše: SNObjavljeno: 04. svibanj 2023. 23:41

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka i remija 1:1 protiv Udinesea veliko je slavlje moglo početi. Uslijedila je erupcija oduševljenja i 10.000 navijača Napolija koliko ih je večeras stiglo na utakmicu moglo je započeti s feštom.

Luciano Spalletti je s trenerske klupe donio klubu treći ‘scudetto‘ u povijesti i to točno 12.058 dana nakon prethodnog. Grlili su Spallettija igrači, a navijači su odmah uletjeli na teren i počeli grliti igrače i tražiti ih uspomene na povijesni trenutak.

Najgore je, čini se, prošao Piotr Zielinski kojem su navijači prvo strgnuli hlačice, a onda su ga tražili i gornji dio dresa.

Slavlje navijača Napolija nije se svidjelo dijelu navijača Udinesea koji su uletjeli na teren i započeli tučnjavu. Intervenirati je morala policija i sprječavala izgrednike.

image

Udinese fans attack a Napoli fan (Bottom) as spectators invade the pitch at the end of the Italian Serie A football match between Udinese and Napoli on May 4, 2023 at the Friuli stadium in Udine. - Napoli ended a 33-year wait to win Italy‘s Serie A on May 4 after a 1-1 draw at Udinese secured their third league title and emulated the great teams led by Diego Maradona. (Photo by Tiziana FABI/AFP)

TIZIANA FABI Afp

Napolijev predsjednik Aurelio De Laurentiis nije doputovao u Udine, ali je utakmicu pratio s prepunog stadiona koji nosi ime Diega Maradone u Napulju na kojem se okupilo 50.000 navijača da bi pratilo utakmicu putem video zida.

- Pobijedili smo, pobijedili smo svi zajedno, a u nedjelju protiv Fiorentine neka dođu svi na veliku feštu. Hvala vam svima. Ovo je kruna svih očekivanja koju smo čekali 33 godine. Kada sam stigao, rekao sam da će nam trebalo 10 godina da uđemo u Europu, ali to smo ostvarili ranije. Rekao sam da će trebati još 10 godina za osvajanje scudetta, ali i to smo ostvarili nekoliko godina ranije. Sada moramo pobjeđivati iznova i iznova. Napolijev scudetto samo je početak. Naravno, sada želimo uspjeh i u Ligi prvaka", rekao je razdragani De Laurentiis koji je klub preuzeo 2004. godine dok su bili u trećoj ligi.

image
ANDREA STACCIOLI Afp
image
ALBERTO PIZZOLI Afp
image
ALBERTO PIZZOLI Afp

Linker
19. svibanj 2024 09:58