Nikola Vlašić je objavom zaintrigirao sve

 Ettore Griffoni/livemedia/shutterstock Editorial/profimedia
‘SRCE ĆE MI PATITI...‘

Vlašić objavio citate iz slavne knjige, Englezi odmah zaključili: ‘Pa on se nema namjeru vratiti...‘

Hrvatski nogometaš sjajno igra u Italiji gdje je na posudbi, navodno je i Milan jako zainteresiran
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 07. studeni 2022. 15:46

Mnogi navijači West Hama drže da Nikola Vlašić nije dobio poštenu priliku u njihovom klubu na svojoj omiljenoj središnjoj poziciji u ulozi broja 10. I sada igra sjajno za Torino, gdje je ljetos poslan na posudbu. S tim da talijanski klub ima opciju da ga otkupi. I to za 15 milijuna eura, što je dvostruko manje od 30 milijuna, koliko je West Ham morao isplatiti moskovskom CSKA za Vlašića.

Doduše, jedan insajder West Hama opovrgnuo je te tvrdnje prošlog tjedna, ističući da bi to imalo malo financijskog smisla za Hammerse, ali bojimo se da je u krivu. Prema svemu što Talijani govore i pišu, Vlašić jedva čeka da što prije riješi svoj stalni odlazak iz Londona.

I da je bilo po njegovom, već bi potpisao za Torino. Ili možda za neki drugi klub, jer u Italiji se piše kako je Milan ponovno jako zainteresiran da ga dovede, ali Torino je jedini koji ima klauzulu od 15 milijuna. I može je aktivirati već u siječnju.

A sada već traženi Vlašić u svojoj prvoj objavi na Twitteru nakon devet mjeseci "šutnje", postavio je znakoviti citat iz knjige Alkemičar.

"Moje srce se boji da će morati patiti", rekao je dječak alkemičaru jedne noći dok su gledali u nebo bez mjeseca.

"Reci svom srcu da je strah od patnje gori od same patnje. I da nijedno srce nikada nije patilo kada je krenulo u potragu za svojim snovima, jer svaka sekunda potrage sekunda je susreta s Bogom i s vječnošću."

Za one koji nisu čitali Alkemičara, to je roman koji u osnovi govori o otkrivanju vlastite sudbine, odnosno o tome da čovjek nikada ne treba gubiti vjeru, te da treba težiti ispunjenju svojih snova.

Englezi su tu objavu protumačili kao Vlašićevu jasnu poruku da je u Torinu pronašao snove koji mu nisu bili omogućeni u West Hamu. I da nema namjeru vratiti se u London.

Linker
18. travanj 2024 14:50