Rovinj, 090621
Igraliste NK Rovinj.
Trening hrvatske nogometne reprezentacije za EURO 2020 u kampu u Istri.
Na fotografiji: Nikola Vlasic.

 SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
PRVIJENAC ZA TORINO

Vlašić progovorio o nesvakidašnjem golu koji mu je prvo oduzet, pa onda ipak pripisan: ‘Odmah sam znao...‘

Hrvatski reprezentativac je otkrio i da je u Torino došao najviše zbog sunarodnjaka Ivana Jurića
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. kolovoz 2022. 11:17

Torino je u subotu na gostovanju s 2:1 svladao Cremonese, a vodeći pogodak za momčad hrvatskog trenera Ivana Jurića postigao je član vatrenih Nikola Vlašić koji je ljetos stigao na posudbu iz West Hama s opcijom otkupa ugovora.

"Teška utakmica. Poveli smo 2:0 pa primili pogodak, domaćinu je to dalo energiju i bilo je teško do kraja. Mogli smo zabiti više golova i zaključiti utakmicu, ali nismo, ovo je Serie A", rekao je Vlašić nakon utakmice.

Postigao je Niksi vrlo brzo i svoj prvijenac u talijanskom prvenstvu, iako je u prvi trenutak taj pogodak bio upisan kao autogol.

"Zadovoljan sam prvim pogotkom, odmah sam znao da je to moj gol, a ne autogol. Nema veze tko je zabio, osvojili smo sedam bodova u tri utakmice i moramo nastaviti ovako."

Zahvalio je navijačima na podršci.

"Lijepo je osjetiti to, naši su navijači na trenutke čak bili i glasniji od domaćih. Sretan sam što nas ovako prate i na gostovanjima."

Trener Jurić imao je veliku ulogu u Vlašićevom dolasku na Apenine.

"Došao sam u Torino najvećim dijelom zbog trenera. Poznajem ga, svi znaju da je dobar. Mislim da možemo biti dobri s ovim kadrom, ali moramo davati sto posto na treninzima i utakmicama. Trener ima vlastite precizne metode, to je igra koja mi se sviđa, i mislim da mogu puno napredovati na svakom treningu i u svakoj utakmici."

Što kaže na Sanabriju i Radonjića s kojima surađuje u napadu Torina?

"Oni su vrlo dobri igrači, no dosad smo odigrali tek dvije utakmice zajedno. S vremenom ćemo moći biti još bolji", poručio je Nikola Vlašić.

Linker
19. travanj 2024 16:14