Vlašić silno želi prijeći u Torino

 CRISTINA QUICLER/AFP/PROFIMEDIA Cristina Quicler/Afp/Profimedia
TVRDE TALIJANI

‘Vlašića nisu cijenili, a njegov odnos s trenerom je opasan. Nikola je jasno dao do znanja gdje želi otići...‘

Talijanski Tuttosport posvetio je veliki tekst Nikoli Vlašiću, njegovom odnosu s trenerom i želji za odlaskom
Piše: SNObjavljeno: 09. kolovoz 2022. 10:30

Hoće li Nikola Vlašić nastaviti karijeru u Torinu? Pitanje je to koje zanima navijače talijanskog kluba, ali i sve one koji prate karijeru hrvatskog veznjaka uključujući i izbornika Zlatka Dalića koji bi volio da Vlašić ima klub u kojem će igrati prije Svjetskog prvenstva u Kataru.

Poznato je kako Ivan Jurić cijelog ljeta ima problema s upravom kluba koja mu nije osigurala pojačanja za sljedeću sezonu, a isto tako je poznato kako je jedno od željenih pojačanja upravo Vlašić. Njega bi Jurić doveo na posudbu iz West Hama, pregovori između dva kluba i dalje traju, a oko ovog potencijalnog posla veliku priču je napisao Tuttosport.

Talijanski medij tako podsjeća kako je prošlog ljeta West Ham potrošio 26 milijuna eura na dovođenje Vlašića iz CSKA. Isto tako donose podatak kako je on odigrao samo oko 1.300 minuta u cijeloj sezoni te optužuju trenera ‘Čekićara‘ Davida Moyesa da nije imao strpljenja da sačeka hrvatskog reprezentativca da uhvati formu.

image

Odlazak Vlašića u Torino je dobar za hrvatsku reprezentaciju

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

"Vlašića, koji je hrvatski reprezentativac već 5 godina, u Londonu nisu ni razumjeli ni cijenili ni štitili. Nije se uspio povezati s ljudima u klubu, David Moyes mu je mjesecima davao samo mrvice, uprava ga je prepustila sudbini, nizale su se rasprave, otvorio se razdor", piše Tuttosport i podsjeća kako je Vlašića prošlog ljeta želio kupiti Milan, ali nije mogao konkurirati ponudi West Hama.

"Svjestan svojeg talenta, svojeg potencijala, Vlašić je brzo tražio odlazak, a i u klubu su shvatili da ne bi bilo ni korisno i jeftino držati ga još jednu sezonu. Odnos igrača s Moyesom je previše opasan - previše problema, previše kontroverzi, a i plaća je prevelika da bude na klupi. Njegov ugovor je težak 2,7 milijuna eura godišnje plus bonusi", ističe Tuttosport.

Torino se odmah javio West Hamu za transfer i prošle zime ponudio Englezima da uzmu Vlašića na posudbu do kraja sezone s pravom otkupa. ‘Čekićari‘ su uzvratili protuponudom - posudba iz obavezu otkupa ovog ljeta i to za 21 milijun eura. U Torinu su tu ponudu odbili, kao što su je odbili i drugi zainteresirani klubovi.

image

Ivan Jurić je najveći razlog zbog Vlašićeve želje za odlazak u Torino

SYLVAIN THOMAS Afp

No, situacija se sada promijenila. Vlašić je i dalje u West Hamu koji je svjestan da ne može dobiti toliki novac za njega. U Torinu je interes i dalje velik, posebno kod trenera Jurića, a upravo zbog njega Vlašić inzistira isključivo na odlasku u Torino.

"Torino je poslao novu ponudu za posudbu s pravom otkupa za puno manji iznos od 21 milijun eura. U međuvremenu Vlašić ponavlja Moyesu i društvu oko njega kako je uzaludno da mu nude odlazak na neku drugu destinaciju koja bi bila bolja za klub, čak i za njega ako se gleda samo plaća. Drugi klubovi ga ne zanimaju. Samo Torino", zaključuje Tuttosport uz dodatak kako se očekuje da će se ovaj posao sigurno dogoditi ovog ljeta, samo je pitanje koliko dugo će West Ham čekati na konačnu odluku. Jurić i Vlašić bi željeli da se to što prije riješi, ali su spremni čekati. Prijelazni rok traje do kraja kolovoza.

Linker
20. travanj 2024 13:35