Igor Tudor

 NICOLAS TUCAT/AFP/PROFIMEDIA Nicolas Tucat/afp/profimedia
NA ČEKANJU JE

Vraća li se Igor Tudor u svoj bivši klub? Uprava ga voli, prvi je kandidat za trenera, ali postoji problem

Zasad još nije otvorena opcija da bi aktualni trener mogao otići, ali ako se mjesto otvori...
Piše: SNObjavljeno: 28. ožujak 2023. 19:00

Ako Max Allegri ode s klupe Juventusa, kaže talijanski Tuttosport, prvi kandidat za njegova nasljednika bit će - Igor Tudor!

Hrvatski trener, nekadašnji strateg Hajduka, visoko kotira i kod nove uprave kluba koja ga je preuzela prije nekoliko mjeseci, nakon što je ona bivša otišla zbog raznoraznih afera koje su se uz nju vezivale.

Tudor je prioritet Juventusa u ovom trenutku, piše ugledni talijanski medij, a njegov rad itekako zadovoljava ukuse uprave koja želi stabilizirati klub. Međutim, Allegri zasad ne razmišlja o odlasku, a niti iz uprave ne dolaze signali da bi ga se moglo zamijeniti u nadolazećem ljetu. I to bi mogao biti problem.

Allegri se dobro nosi s činjenicom da je Juventusu ove sezone oduzeto 15 bodova. Trenutno je na 7. mjestu Serie A s više no dobrim izgledima da i sljedeće sezone igra europska natjecanja. Allegrijev ugovor traje do ljeta 2025. godine, a njegova godišnja plaća je 7.5 milijuna eura pa je "rastava", piše Tuttosport, gotovo nemoguća. Osim u slučaju da sam trener ne pronađe neki novi, za njega zanimljiviji projekt.

Juventusova uprava ne bi Allegriju radila probleme. Plaću od 7.5 milijuna ionako je naslijedio od stare uprave. Tudor je "na čekanju" kao čovjek koji bi odmah bio spreman uskočiti. Po njihovom mišljenju, Tudor je legenda kluba koji je nakon osam igračkih godina bio i pomoćni trener Andrei Pirlu u razdoblju 2020. i 2021. godine.

Tudor inače uživa veliko povjerenje predsjednika Marseillea, Pabla Longorije. Njegov ugovor pak ističe u ljeto 2024.

Linker
26. travanj 2024 18:06