Mike Maignan

 GABRIELE MENIS Afp
TEŠKA SCENA

Vratar velikana o trenutku koji je šokirao cijelu Italiju: ‘Nisam želio igrati, nije prvi put da sam to doživio‘

Odlučili smo se vratiti na teren i dati najbolji odgovor pobjedom u ovoj utakmici
Piše: Emanuel KnjazObjavljeno: 21. siječanj 2024. 16:24

Vratar Milana Mike Maignan (28) u subotu je na utakmici protiv Udinesea bio žrtva rasističkih uvreda.

U 33. minuti francuski golman nije više htio igrati te je izašao s terena. Podržali su ga svi igrači zbog čega je susret bio prekinut na nekoliko minuta, ali se na kraju nastavio nakon što se Maignan predomislio i vratio.

Vratar Milana progovorio je o svemu za Sky Sport, a prenosi francuski LeFigaro.

- Nisam više želio igrati, rekao sam to svima kad sam izašao s terena, ali mi smo obitelj, nisam mogao napustiti svoje suigrače. Bio sam ljut, a ne razočaran, jer ovo nije prvi put da sam to doživio. Moji suigrači, stožer, svi su mi rekli da ostanem jak u glavi i dam pravi odgovor na terenu - nastavio je te u nastavku opisao tijek incidenta.

- Ono što se dogodilo je da, kada sam prvi put dobio loptu, čuo sam majmunske povike. Nisam ništa rekao. Tada se ponovilo, rekao sam našim trenerima, a zatim i četvrtom sucu. Rekao sam da ne možemo igrati u ovakvim uvjetima - požalio se Maignan.

Ipak, njihova odlučnost usmjerila je rasplet susreta.

- Tada smo donijeli odluku vratiti se na teren i dati najbolji odgovor pobjedom u ovoj utakmici - rekao je francuski reprezentativac.

AC Milan, koji je od 62. Minute gubio 2:1, na kraju je preokrenuo rezultat i slavio 3:2 golovima Jovića (83.) i Okafora (90+3.). Lombardski klub je učvrstio svoje 3. mjesto u Seriji A te zaostaje četiri boda za drugim Juventusom te šest za prvoplasiranim Interom, s time da Rossoneri imaju utakmicu viška.

- Velika pobjeda, važna za nastavak našeg prvenstva - zaključio je Maignan.

Linker
27. travanj 2024 19:01