GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Giuseppe Maffia/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
NAKON REMIJA S TORINOM

Zanetti nahvalio našeg pomalo zaboravljenog napadača: ‘Pokazuje kvalitetu, uskoro će to pokazati na terenu‘

‘Imam puno povjerenja u njega‘, rekao je trener Empolija na pitanje o bivšem dinamovcu Marku Pjaci
Piše: JL.Objavljeno: 09. listopad 2022. 22:28

Torino je u nedjelju remizirao protiv Empolija u devetom kolu Serije A, čime je došao kraj njihovom crnom nizu od tri poraza. No, trener Ivan Jurić ima zbog čega žaliti, jer njegovi "Bikovi" u svakom segmentu igre nadjačali su protivnika. Jurić to nije gledao sa svoje klasične pozicije do terena zbog isključenja u prošlom kolu protiv Napolija. Na kraju ispada da je 1:1 i sretan scenarij za hrvatskog trenera jer Torino je morao ganjati (samo) bod sve do 90. minute i pogotka Saše Lukića.

Empoli je vodio od 49. minute prekrasnim golom škaricama u režiji povremenog talijanskog reprezentativca Destra, koji je u igru ušao početkom drugog dijela. Uz njega, na teren je po peti put u sezoni zakoračio pomalo zaboravljeni Marko Pjaca. Bivši dinamovac ogled je završio bez zamjetnog učinka, pa je novinare Sky Sports Italije poslije utakmice zanimalo zašto je Paolo Zanetti odlučio dati mu novu priliku. Uslijedilo je nekoliko riječi hvale na račun nekadašnjeg reprezentativca Hrvatske.

"Pjaci nije potrebno čudo da bi se vratio u najbolje izdanje. On je stvarno jak momak, očekujem da dostigne maksimum svoje fizičke snage jer bi tako odgovarao zahtjevima momčadi", započeo je trener Zanetti, a onda otkrio kako Pjaca izgleda izvan očiju publike.

"S tehničke strane, na treninzima uvijek pokazuje visoku kvalitetu. Pitanje je vremena kada će to pokazati na utakmici. Imam puno povjerenja u njega", zaključio je.

Pjaca je u Empoli stigao ovog ljeta kao posuđeni igrač Juventusa, koji je 2014. zagrebačkom Dinamu isplatio 29,4 milijuna eura za njegove usluge. Umjesto transfera karijere koji će tada 20-godišnjeg talenta lansirati pod svjetla velike pozornice, gledali smo crno razdoblje u kojemu su ozljede znatno unazadile Pjacin razvitak. Posudba u Empoli ističe na ljeto 2023. godine.

Linker
24. travanj 2024 13:37