Zlatan Ibrahimović ima velikih problema s koljenom

 MIGUEL MEDINA Afp
KRAJ VELIKE KARIJERE

‘Žao mi je ovo objaviti, ali ovo je kraj za Zlatana! Liječnici mu brane da igra, plače od bolova. Gotovo je‘

Švedski napadač igra pod anestezijama i trpi ogromne bolove u koljenu kako bi pomogao Milanu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. svibanj 2022. 08:23

Zlatan Ibrahimović je vjerojatno u nedjelju igra sv oju zadnju utakmicu u karijeri. Sjajni 40-godišnji Šveđanin bi nakon susreta s Atalantom mogao prestati s nogometom. Tako barem tvrdi Peppe di Stefano koji je za Sky Italia otkrio kako je Ibra na kraju svojeg nogometnog puta.

"Toliko je dobrih vijesti za Milan u zadnje vrijeme da mi je baš žao objaviti ovo. Zlatan vjerojatno završava karijeru na kraju ove sezone. Jedan od igrača Milana mi je rekao da je Ibra na zadnjem treningu plakao od bolova. Igra pod anestezijama i trpi", tvrdi Di Stefano pa dodaje:

"Pioli i liječnici mu brane da igra, ali on želi biti tu i ulaziti barem na 10-15 minuta. Želi naslov prvaka. Od utorka do petka ne trenira se ekipom jer ga muči koljeno koje otiče i stvara ogromne bolove. Inati se, ali zna i sam da ima samo dvije opcije ovog ljeta. Ili će mirno završiti karijeri ili ići na rizičnu operaciju koljena i pripremiti se za još jednu, zadnju sezonu u karijeri."

Usprkos koljenu, motiva mu ne nedostaje.

"Jedino što ga vuče da odigra još jednu sezonu je zadnji pokušaj da osvoji Ligu prvaka, ali šanse da će završiti karijeru na kraju sezone su 90 posto. Ovih 10 posto šanse mu dajem za nastavak i iduće sezone", piše Di Stefano pa zaključuje:

"Ne može igrati više od 10-15 minuta. To su mi potvrdili Milanovi doktroi. Koljeno mu otiče i to ga sprječava da normalno trči. Možda bi operacija spriječila bol i olakšala mu neko vrijeme, ali boli bi se nakon par mjeseci vratila. Zlatana je potresla i smrt Mina Raiole pa i to može biti prekretnica. Ako Milan uzme Scudetto, mislim da je to to. Mislim da gledamo Zlatana zadnji put na San Siru protiv Atalante. Volio bih da griješim i da me demantira. On mi je prijatelj, ali zna što je najbolje za njega."

Ibrahimović je u dva navrata u Milanu skupio 158 utakmica i zabio 92 gola, te upisao 35 asistencija. Od kada se prije dvije i pol godine vratio u klub, odigrao je 73 utakmice i zabio 36 golova uz 11 asistencija, te postao pokretač velikog povratka Milana na vrh talijanskog nogometa.

Linker
19. travanj 2024 18:53