NICOLň CAMPO/DDP USA/PROFIMEDIA Nicolň Campo/Ddp Usa/Profimedia
IDILA U MILANU

Zar ćete besplatno pustiti takvog igrača kao što je Perišić? Evo što kaže šef nakon strašne večeri Hrvata

‘Na dan kad sam potpisao ugovor, rekao sam - to je cilj, nešto što Interu nije uspjelo skoro 10 godina‘
Piše: SN/D. AntolićObjavljeno: 24. studeni 2021. 21:51

Nogometaši Intera bili su na korak do plasmana u osminu finala Lige prvaka nakon što su u susretu 5. kola D skupine na San Siru pobijedili Šahtar sa 2:0. Inter je slomio otpor Šahtara u drugom poluvremenu s dva gola Edina Džeke, pritom mu je za drugi, koji je dao glavom, centrirao večeras sjajni Ivan Perišić. Radilo se o 67. minuti.

Na taj način došli su do važnog uspjeha i deset bodova, te na korak do plasmana u osminu finala.

Nešto kasnije, saznali su da su izborili drugi krug, jer Šerif u kasnijem susretu ove skupine očekivano nije uspio osvojiti tri boda protiv Reala (Madriđani su slavili s 3:0). Real je tako kao prvi prošao dalje, Inter je drugi, trećeplasirani Šerif ide u Europsku ligu, a Šahtar je ostao na posljednjem mjestu s jednim bodom.

Inter je krenuo napadački od starta, Brozoviću je u drugoj minuti blokiran šut, da bi nedugo kasnije imao na nozi odbijenu loptu, ali poslao ju je visoko preko gola. U 25. minuti Ivan Perišić je zabio pogodak, ali pokazalo se kako je asistent Matteo Darmian bio u zaleđu.

PERIŠIĆEVU ASISTENCIJU ZA DRUGI DŽEKIN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE

No, niti Šahtar se nije samo branio, Dodo je natjerao Handanovića na intervenciju udarcem s ruba kaznenog prostora. U 25. minuti Fernando je blokiran u vrlo dobroj prigodi. Golman Trubin u dva navrata je obranio udarce Edina Džeke, a ispod grede je izvadio šut Perišića. Džeko je bio najopasniji, šutirao je svako toliko da bi u 63. minuti konačno zatresao mrežu.

image

Perišić protiv Šahtara

Sofascore
Statistika: Sofascore

Brozović je bio dobar, dobivao je gotovo sve duele na sredini terena, igrao je cijeli susret, dok je Perišić bio još bolji, ne samo zbog asistencije. On je igrao 86 minuta.

"Džekin prvi gol nam je stvarno skinuo teret s leđa, nakon toliko stvorenih, a neiskorištenih prilika. Blizu smo osmine finala i plasman tamo bi bio naše veliko postignuće, kao što sam i najavio kad sam predstavljen kao trener u Interu. Na dan kad sam potpisao ugovor, rekao sam - to je cilj, nešto što Interu nije uspjelo skoro cijelo desetljeće. Sad imamo 10 bodova, tri pobjede zaredom, i to nakon što smo prije tri dana pobijedili Napoli", rekao je Simone Inzaghi nakon susreta.

Ivan Perišić odigrao je sjajnu utakmicu, nije to prošlo nezapaženo ni kod talijanskih novinara koji su odmah nakon susreta Inzaghija pitali o isteku ugovora hrvatskom internacionalcu na kraju sezone.

"Može li si Inter dopustiti da takvog igrača pusti bez odštete?', bilo je jedno od pitanja za trenera Intera.

"Ivan radi vrlo dobro, igrao je protiv mene četiri sezone zaredom i uvijek je bio veliki problem za nas dok sam bio u Laziju. Čim sam došao u klub, znao sam da bi i u ovom Interu mogao biti naša velika uzdanica", ipak je ostao nedorečen Inzaghi.

Pohvale je Perišić dobio i od Gazzete.

"Inter je pogodak vrijedan drugog kruga Lige prvaka postigao tako što je razorni Perišić prošao dvojicu protivnika na lijevom krilu i savršeno nabacio Džeki na drugu stativu. On je nevjerojatan. Odigrao je partiju vrijednu produžetka ugovora", zaključuje ugledni sportskid dnevnik uz visoku ocjenu 7.5 za izvedbu i jasan komentar: 'Bio je bolji i od Džeke'.

Sve pohvale večeras na San Siru idu i Edinu Džeki koji je skinuo prokletstvo tek u drugom poluvremenu.

"Zbog ovoga me je Inter i doveo i ja pokušavam dati svoj doprinos. U prvom poluvremenu smo imali ogroman broj promašaja, njihov gol kao da je bio uklet, dva pogotka su nam bila poništena. Ali trebaš biti strpljiv. Na kraju smo nasreću uspjeli zabiti, a Inzaghi nam je na poluvremenu rekao da samo nastavimo kao u prvom dijelu. Ovo su za nas tri ključna boda, i sada smo vrlo blizu našeg cilja - plasmana u drugi krug".

Linker
18. travanj 2024 16:16