ANDREAS SOLARO Afp
RIZIK SE ISPLATIO

Zašto je Cristiano Ronaldo bio na klupi u odsudnoj utakmici sezone? Pozadina priče otkriva pravi razlog

Uprava Juventusa uvjerena je da će trener i najveća zvijezda ostati u klubu i nakon ljetne stanke.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. svibanj 2021. 20:38

Da je netko na nekoj imaginarnoj kladionici u nedjelju ponudio događaj "Cristiano Ronaldo neće startati u prvih 11 Juventusa protiv Bologne u odsudnoj utakmici za Ligu prvaka", koeficijent na takvo što bio bi sasvim sigurno maksimalnih - 999.

Zamislite samo da je Napoli, kao što se i očekivalo, ali ne i dogodilo, svladao Veronu... Juventus bi završio peti, a CR7 sve bi to gledao s klupe. Jer, Andrea Pirlo nije ga stavio u igru ni u drugom poluvremenu. OK, pobijedili su Torinezi i bez njega s 4:1, oni su svoj posao ionako napravili, ali... Ronaldo na klupi?

Mnogi mediji već se uvelike bave nastavkom karijere 36-godišnjeg Portugalca. Pa nije ga valjda Pirlo ostavio na klupi zbog sujete? Je li mu to bila neka poruka u stilu - nema nedodirljivih, i ti možeš na klupu čak i onda kada su nam bodovi apsolutni prioritet... Obrve su mnogima bile podignute čim su izašli početni sastavi bolonjskog dvoboja.

image
ANDREAS SOLARO Afp

Pozadina je ipak nešto jasnija. U dogovoru s direktorom Fabiom Paraticijem, Pirlo je odlučio odmoriti Ronalda zbog naporne završnice sezone u kojoj je Juve igrao svaka tri dana. Klimaks sezone dogodio se ranije proteklog tjedna kad je Juventus osvojio talijanski kup pobjedom protiv Atalante, a svakako bi, da je nešto u nedjelju u Bologni pošlo po krivu, bilo mjesta i za njega.

Uprava je uvjerena da će i Pirlo i Ronaldo ostati u klubu, ali interes Manchester Uniteda i Paris SG-a za portugalskom superzvijezdom ne jenjava, dapače. Da Juventus nije izborio Ligu prvaka, CR7 bi sigurno otišao, a ovako možda i ostane uloviti posljednju priliku za titulu Lige prvaka koju Juve čeka još od 1996. godine.

- Igrao je pet utakmica u 15 dana i odmorili smo ga. Čeka ga naporno ljeto s reprezentacijom, a i želimo da nam se vrati što spremniji - rekao je Juventusov operativac Fabio Paratici.

Linker
01. svibanj 2024 16:14