Paulo Fonseca

 GABRIEL BOUYS Afp
‘NE ZNAM ŠTO IM JE BILO‘

Zbog nesuđenog Vatrenog nastao kaos, trener dobio totalni slom živaca: ‘Ovo se više nikad ne smije dogoditi‘

David de Gea prvo je obranio Theu Hernandezu, a zatim i Tammyju Abrahamu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 07. listopad 2024. 08:52

Čak dva promašena kaznena udarca skupo su koštala Milan u Firenzi. David de Gea prvo je skinuo udarac Thea Hernandeza koji je u završnici prvog poluvremena pucao u lijevi, a u 56. Tammyja Abrahama koji je je otpucao u desni kut njegovih vrata.

Poraz (2:1) nakon kojeg je Milan izgubio korak za vodećima nije jedini problem za trenera Rossonera Paula Fonsecu čije su naredbe igrači odlučili ignorirati. Naime, niti Hernandez niti Abraham nisu bili određeni da izvode jedanaesterce nego Christian Pulišić!

- Naravno da sam uzrujan što su igrači promijenili izvođača jedanaesteraca. Christian Pulišić bi trebao izvoditi penale. To se više nikada ne smije dogoditi, rekao sam to i igračima. Ne znam što im je bilo - uzrujano je Fonseca komentirao nakon utakmice.

Milanov branič Matteo Gabbia potvrdio je kako je trener o tome razgovarao s igračima u svlačionici odmah nakon utakmice, no nije otkrio što im je točno rekao.

Pulišić, koji je inače zabio pogodak u 60. minuti utakmice protiv Fiorentine. s druge strane u karijeri ima savršeni prosjek iz kaznenih udaraca. U karijeri ih je otpucao deset i sve zabio, od čega osam u dresu reprezentacije SAD-a. Za Milan je, pak, realizirao jedanaesterac u 4. kolu Serie A u 4:0 pobjedi protiv Verone.

Nakon sedam odigranih kola vrh Serie A drži Napoli sa 16 bodova, dva više od Intera, odnosno tri od Juventusa, Lazija i Udinesea. Milan za liderom trenutno, pak, zaostaje pet bodova.

Linker
07. listopad 2024 12:26