PAOLO BRUNO
NESVAKIDAŠNJI PROPUST

Zbog nevjerojatne pogreške Rome hrvatski trener slavi pobjedu nakon utakmice bez pogodaka

Iznenađujući i potpuno neočekivani rasplet dvoboja 1. kola talijanskog prvenstva
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. rujan 2020. 17:20

Pomalo nenadano i svakako iznenađujuće zbio se rasplet susreta 1. kola talijanske Serie A za hrvatsku mini-koloniju u Hellas Veroni. Nakon odluke donesene za "zelenim stolom", Veroni je dodijeljena pobjeda protiv Rome od 3:0 zahvaljujući administrativnim pogreškama rimskog prvoligaša.

Naime, Amadou Diawara, igrač Rome, bio je i dalje registriran na listi igrača do 23 godine, iako je 23. rođendan proslavio u srpnju. Roma ga je zaboravila "prebaciti" na listu seniora pa se ta proceduralna greška potkrala i na prijavnim listama igrača za ovu sezonu.

Board Lige obavjestio je Romu da milosti neće biti te da će se utakmica zbog nedopuštene omaške kod registracije igrača registrirati s 3:0 za Veronu. Podsjetimo, golova u toj utakmici na Bentegodiju nije bilo. Nije prošla ni žalba Rome, gdje su tražili da se kazna poništi jer Diawarina prijava nije utjecala na rezultat.

Dakle, treneru Ivanu Juriću, njegovu pomoćniku Stjepanu Ostojiću i dojučerašnjem vrataru Rijeke Ivoru Panduru bodovi su došli kao naručeni na startu nove sezone.

Linker
21. travanj 2024 09:54