Arrigo Sacchi

 MASSIMO BERTOLINI Nurphoto Via Afp
PODIGAO PRAŠINU

Žestoke optužbe legende na račun najbolje momčadi zemlje: ‘Osvojit će prvenstvo na prevaru!‘

Trenutno moraju otplatiti 275 milijuna eura američkoj tvrtki
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 10. travanj 2024. 23:33

Legendarni trener Milana Arrigo Sacchi podigao je puno prašine u talijanskom nogometu tvrdnjom kako će Inter osvojiti titulu jer je varao. Na promociji svoje knjige ‘Il Realista Visionario‘ (Vizionarski realist) kazao je, naime, kako klub u dugovima ne bi trebao biti u utrci za trofej.

- Dobiti dok si dužan znači varati. Dakle, Inter vara - ustvrdio je.

Naime, vlasnici Intera 2021. od američke investicijske tvrtke posudili 275 milijuna eura, a taj iznos plus kamate na naplatu dolaze za nešto manje od dva mjeseca, odnosno 20. svibnja 2024. Navodno su dvije strane blizu dogovora da se rok otplate produlji na još godinu ili dvije.

Sacchi je imao pozitivnije komentare kada je pričao o treneru Intera Simoneu Inzaghiju. Kazao je kako je puno napredovao, ali i da je napravio nekoliko pogrešaka u uzvratnoj utakmici protiv Atletico Madrida u osmini finala Lige prvaka.

- Inzaghi je dosta evoluirao i razvio se. Mislim da je na pravom putu. Šteta zbog eliminacije u Ligi prvaka u Madridu protiv Atletica. Španjolske momčadi moraju biti napadnute. Ipak, u jednom trenutku trener Intera postavio je šest braniča i predao se protivniku - kazao je legendarni stručnjak.

Linker
16. travanj 2024 14:00