Zlatan Ibrahimović je Milan izabrao jer su bili najgori u tom trenu

 FILIPPO MONTEFORTE Afp
IGRA SUDBINE

Zlatanovo otkriće: Uopće nisam trebao doći u Milan! Sve je bilo sređeno da kopiram Diega Maradonu...

Legendarni švedski napadač otkrio je kako se u posljednji trenutak promijenio njegov transfer
Piše: HinaObjavljeno: 01. prosinac 2021. 15:10

Zlatan Ibrahimović kazao je kako se skoro pridružio Napoliju prije nego što se vratio u Milan 2019. godine, jer je želio oponašati argentinskog velikana Diega Maradonu osvajanjem Serie A s napuljskim klubom.

Ibrahimović (40) pridružio se Milanu po drugi put u prosincu 2019. nakon što je napustio LA Galaxy. Međutim, Šveđanin je u početku bio u iskušenju zbog mogućnosti da odvede Napoli do svog prvog scudetta nakon trijumfa s Maradonom 1987. i 1990. godine.

"Gledajući dokumentarac o njemu, odlučio sam se pridružiti Napoliju i učiniti ono što je Diego učinio - osvojio ligu. Bio sam umoran od Amerike i razmišljao sam o povlačenju, ali moj menadžer Mino Raiola je sredio sve s Napolijem. No, tada je vlasnik Napolija Aurelio De Laurentiis otpustio trenera Carla Ancelottija", rekao je Ibrahimović za Corriere della Sera u srijedu.

Ibrahimović je tada upitao menadžera koja je momčad u najgoroj formi, a koju može promijeniti. "Jučer je Milan izgubio 0:5 od Atalante, kazao mi je Raiola, i tako sam odlučio", kazao je Zlatan.

U razgovoru za talijanski list Ibrahimović je također rekao da je njegov čuveni udarac iznad glave za Švedsku protiv Engleske 2012. najdraži gol njegove karijere: "Englezi su me uvijek podcjenjivali".

Linker
21. travanj 2024 18:21