Alessandro Sabattini/Getty Images
NIJE MU SJELO

'ZLO MI JE ZBOG NAČINA NA KOJI SU SE PONIJELI PREMA BOBANU I MALDINIJU' Legenda talijanskog nogometa bez pardona oštro kritizirala bivši klub

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. svibanj 2020. 20:23

Fabio Capello, legendarni talijanski trener, u svom je intervjuu za Corriere dello Sport, između ostaloga, progovorio o Zvonimiru Bobanu i razočaranju kojeg odjeća odnosom AC Milana prema Hrvatu.

I bivši kapetan Vatrenih i Paolo Maldini, još uvijek aktualni tehnički direktor kluba, igrali su pod 73-godišnjim Capellom tijekom 1990-ih, a prošlog su ljeta izabrani na najvažnije direktorske pozicije u klubu.

Boban, donedavni sportski direktor kluba, smijenjen je zbog javnog iskazivanja nezadovoljstva odlukom kluba da se dovede Ralf Rangnick njemu iza leđa, a čini se da bi uskoro njegovim putem mogao i Maldini koji je sam oštro kritizirao nedavnu izjavu njemačkog stručnjaka.

"Zlo mi je zbog načina na koji su se ponijeli prema Bobanu i Maldiniju. Kao direktori obojica su pokazali iskrenost koju su pokazali kao igrači. Ja bih postupio kao i Boban, ponos dolazi ispred svega ostaloga", rekao je Capello, slavni bivši trener Milana, Real Madrida, Rome, Juventusa, kao i bivši izbornik engleske reprezentacije.

MUNICH, GERMANY - OCTOBER 22:  Former coach Fabio Capello attends the Bundesliga match between FC Bayern Muenchen and Borussia Moenchengladbach at Allianz Arena on October 22, 2016 in Munich, Germany.  (Photo by Lennart Preiss/Bongarts/Getty Images)
Lennart Preiss/Bongarts/Getty Images

Na zanimljiv je način Capello komentirao i novu autobiografiju Juventusovog Giorgijua Chiellinija koja je već podigla prašinu.

"Mene su puno puta pitali da napišem knjigu i nudili su mi pozamašne iznose. Ja ne volim čitati određene stvari. Za mene se nogomet igra, a ne prepričava", zaključio je Capello.

Linker
20. travanj 2024 13:57