In

 MIGUEL MEDINA Afp
LIJEPA SJEĆANJA NA VATRENOG

Zvijezda uskoro napušta klub: ‘Inter se nada da će se povesti primjerom nezamjenjivog Perišića‘

Ponajbolji stoper talijanskog prvenstva na ljeto odlazi s Meazze, dotad se očekuje vrhunski angažman
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 08. veljača 2023. 16:51

Ivan Perišić ljubiteljima milanskog Intera ostao je u lijepom sjećanju. U sedam godina na Giuseppe Meazzi hrvatski reprezentativac podigao je tri trofeja (Serie A, Kup i Superkup Italije). Koristan na svim pozicijama lijeve strane terena, prodoran, neumoljiv, požrtvovan... To je samo dio kvaliteta kojima je Perišić brzo osvojio Italiju. Koliko je Antonio Conte cijenio rad našeg Vatrenog najbolje govori činjenica da je talijanski trener svoj transfer "preslikao" na njega - iz Intera ga je doveo u Tottenham početkom ove sezone.

Navijačima Nerazzurra oproštaj s Perišićem nije najbolje legao, a sada moraju prihvatiti još teži rastanak. Milan Škriniar, šestogodišnji član Intera nezamjenjiv na stoperskoj poziciji, nije produžio ugovor s klubom, već je prihvatio izazov u Paris Saint-Germainu. Slovački branič, koji je bio vlasnik kapetanske trake, ostaje u Interu do završetka sezone, a onda će Meazzi reći zbogom i preseliti na Park prinčeva. Sve je dogovoreno tijekom nedavno završenog zimskog prijelaznog roka.

image

Antonio Conte i Ivan Perišić u Tottenhamu

JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Javier Garcia/shutterstock Editorial/profimedia

Poznate su vam one priče o "sabotažama". Recimo, Gareth Bale u jeku pregovora s Real Madridom prestao je trenirati u Tottenhamu da bi "izlobirao" transfer u redove Kraljeva. Od aktualnih primjera - i nešto bližih Interu - Nicolo Zaniolo u siječnju je inzistirao na odlasku u Milan, zato je poručio Romi i Joseu Mourinhu da više ne planira trenirati s ekipom.

Stoga su se i oko Škriniara podigla mnoga pitanja, jer igrač već zna da se njegova budućnost nalazi izvan Meazze. Hoće li ostati motiviran? Hoće li i dalje davati svoj maksimum za klub? I kako će navijači sada gledati na njega? Talijanski list La Gazzetta dello Sport dijelom se dotaknuo tih pitanja, prilikom čega su povukli paralele s hrvatskim napadačem u tekstu pod naslovom "Škriniaru nakon derbija počinje... Perišićeva misija".

Naime, Perišić se početkom prošle godine nalazio u sličnoj situaciji kao Škriniar sada. Premda ponuda Tottenhama nije stigla tijekom zimskog mercata, rano se znalo da Perišić neće produžiti ugovor s Interom i da ga od ljeta 2022. čeka nova destinacija. I bez obzira na to, sve do kraja sezone bezuvjetno se stavljao na raspolaganje Simoneu Inzaghiju, premda je znao da sudbina Intera više nije pitanje na koje mora odgovarati. Spomenuti list kaže da klub očekuje takav angažman i u slučaju Škriniara.

- Inter se nada da će se Slovak ponašati poput Francka Kessieja, koji je pridonio osvajanju Scudetta u Milanu iako je već tada bio Barcelonin "zaručnik" - ili, još bolje, poput Ivana Perišića: nezamjenjivog predvodnika Inzaghijeve momčadi tijekom posljednjih tjedana u redovima Nerazzurra.

image

Milan Škriniar

GIUSEPPE CACACE Afp

Dakle, kad se govori o pozitivnim primjerima, u Interu će se rado prisjetiti našeg Vatrenog. Sve ukazuje na to da će i Škriniar tim putem - navijači su mu u više navrata aplaudirali u derbiju protiv Milana, a Talijani pišu da je potpuno fokusiran na Inter te da planira ostati okosnica momčadi do zadnjih minuta u klubu.

Za kraj, La Gazzetta dello Sport naznačuje da je Škriniar oduvijek bio ozbiljan profesionalac, pa se od njega ne očekuje ništa manje od uobičajenog doprinosa, bez obzira na to što je poznat njegov "rok trajanja" pod tribinama Meazze. Žele da se ponaša baš poput Ivana Perišića.

Linker
17. svibanj 2024 13:50