Getty Images
VELIKE RIJEČI HRVATSKE LEGENDE

ZVONE BOBAN OBJASNIO NOVO 'MUČENJE', POSLAO ZNAKOVITU PORUKU SVOJIM POJAČANJIMA I SJETIO SE VELIKANA MILANA 'Nadam se da će im netko doći barem blizu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. rujan 2019. 11:34

Nakon optimističnih najava - zabrinutost i strepnja u Milanu na početku sezone. Navijači Milana nakon prva tri kola Serie A nemaju previše razloga za zadovoljstvo, iako s dvije pobjede i remijem milanska momčad drži sedmo mjesto i priključak s vrhom tablice.

Međutim, igra je na startu sezone daleko od one koju su zamislili arhitekti novog Milana Zvonimir Boban i Paolo Maldini. Milan se muči, ne stvara prilike, a nakon minimalne pobjede protiv slabašne Brescie u drugom kolu, 'rossoneri' su i u nedjelju jedva pobijedili Veronu u gostima, iako su od 21. minute imali igrača više. Pobjednički gol zabio je Krzysztof Piatek iz jedanaesterca u 68. minuti.

Nakon novog mučenja oglasio se i Zvonimir Boban te poslao znakovitu poruku novim pojačanjima.

VERONA, ITALY - SEPTEMBER 15:Zvonimir Boban and Paolo Maldini of AC Milan during the Serie A match between Hellas Verona and AC Milan at Stadio Marcantonio Bentegodi on September 15, 2019 in Verona, Italy.  (Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)
Alessandro Sabattini/Getty Images

"Bodovi su osvojeni, nadali smo se da ćemo lakše doći do pobjede, ali ovo je početak jednog procesa", javlja Milannews.

"Učinak novih igrača? Njima treba malo vremena za prilagodbu, ali oni najbolji igrači se odmah prepoznaju i pokažu što znaju, njima ne treba puno vremena. Nekad su dovoljni jednog, dva treninga", znakovito je poručio Boban.

U nedjelju je za Milan debitirao i hrvatski reprezentativac Ante Rebić, odigrao je drugo poluvrijeme, promašio jednu veliku priliku te zaradio žuti karton zbog prekršaja.

Boban je prokomentirao i veliki milanski derbi, koji je na rasporedu sljedeće subote (20.45).

"Inter će, ako i mi, također napredovati kako sezona bude odmicala. Trenutno su možda mali favoriti, ali sve u derbiju otvoreno, šanse su 50:50. U derbiju je jako bitno kontrolirati emocije, i ja sam svojevremeno znati platiti tu cijenu. Derbi iz tebe izvlači puno više od drugih utakmica".

Boban je progovorio i o svojoj velikoj povezanosti s Milanom.

"Kada sam stigao u Milan, postojala je već jedna čvrsta jezgra momčadi. Odmah sam prihvatio njihovu radnu filozofiju, jednu posebnu nogometnu kulturu, poštovanje prema zajednici... sve one vrijednosti koje su već postojale i u Dinamu, ali još na jednom posebnoj razini. Odmah sam se zaljubio u ovaj klub, bilo mi je lako prihvatiti te vrijednosti i tu sam naučio sve - od taktike do poštovanja. Bio je velik privilegij igrati s Costacurtom, Maldinijem, Donadonijem i Baresijem, i nadam se da ćemo i danas pronaći barem jednog igrača koji je blizu razini tih velikana", rekao je Boban i dao zanimljiv uvid u ekipiranost svoga današnjeg Milana.

"Istina je da nam nedostaju neki igrači. Bio je ovo čudan mercato s tisuću menadžera koji vam pokušavaju objasniti sve o nogometu. A od tih tisuću stvari ono što sam ja vidio da je Donnnarumma onaj pravi. On nosi u sebi veliku strast, gaji tu posebnu ljubav prema Milanu i bez obzira na svoju mladost, on je igrač koji u svlačionici ima posebnu težinu i značenje".

Linker
20. travanj 2024 22:07