VEČERAS KREĆE HNL

Šibenčani 'nanjušili' plijen: 'Samo im je Barcelona na pameti. Idemo dobiti Hajduk!'

'U Hrvatskoj nema nepobjedivih, pa tako ni Hajduk ne spada u tu skupinu. Puni smo optimizma, očekujem da već na startu Šibenik pokaže da ova sezona neće biti tako crna'
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 19. srpanj 2011. 14:42

Utakmicom između Hajduka i Šibenika na Poljudu počinje veliki tjedan splitskog nogometa. Splićani su opet u svojevrsnom transu prije dolaska velike Barcelone, a potom i prvog europskog ispita zvanog Stoke City. Susjedi sa Šubićevca bi im trebali biti tek lagana uvretira za velike stvari koje im slijede. To se može iščitati iz nekih izjava koje se emitiraju iz tabora Bijelih.

Sedamdesetak kilometara sjevernije u Šibeniku vlada posve drugačija atmosfera. Ni traga splitskom glamouru, proslavama, zanosu i velikim ambicijama. Na Šubićevcu brinu najviše kako preživjeti još jednu tešku, neizvjesnu sezonu. Ali, tko zna, možda baš u tome leži njihova šansa, i da iskoriste zaokupljenost Splićana Barceloninim mega zvijezdama za četiri dana.

- Za nas je to najlakša utakmica. Znamo da je u Splitu veliki zanos, da je sve podređeno dolasku Barcelone. Ali ljudi su se zaželjeli nogometa i sigurno će na premijeru nove sezone HNL-a na Poljudu doći petnaestak tisuća gledatelja. Očekujem dobar nogomet, našu dobru igru i naravno pozitivan rezultat - reći će u uvodu trener Lokica.

Kao Splićanin dobro zna da navijači u gradu podno Marjana očekuju pobjedu na startu za zagrijavanje prije Barce. No, kao profesionalac u Šibeniku sigurno želi ostaviti pozitivan dojam na Poljudu i pokušati pomrsiti račune Bijelima.

Da optimizam unatoč teškoj situaciji ne napušta ni vodeće ljude na Šubićevcu potvrđuju i riječi predsjednika Gorana Pauka.

- Što očekujem? Pa, idemo ih dobiti! Ma, dobro, ako ne baš dobiti, idemo u Split ne izgubiti. Ja vjerujem da ova naša momčad može protiv Hajduka. Igre i rezultati na pripremama daju mi za pravo nadati se povoljnom ishodu. U Hrvatskoj nema nepobjedivih, pa tako ni Hajduk, kojega svi respektiramo, ne spada u tu skupinu. Puni smo optimizma, očekujem da već na startu nove sezone Šibenik pokaže da ova sezona i neće biti tako crna, kakvu nam neki predviđaju - ističe čelnik Šibenika, nekad i sam igrač Hajduka.

Linker
23. rujan 2024 23:33