RIJEČ KAPETANA

Šimunić moli navijače za podršku: 'Idemo punim gasom, samo tako možemo do LP-a'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. kolovoz 2013. 14:21

Jedan fascinantan statistički podatak trebao bi donijeti dodatan mir Kruni Jurčiću uoči današnje utakmice.

Naime, otkad je u Dinamu, Joe Šimunić odigrao je osam utakmica u kvalifikacijama za Ligu prvaka i svih osam puta Dinamo je slavio. Štoviše, samo je jednom, od Maribora, primio gol, a i to je bio autogol Milana Badelja. Dakle, suparnici u pretkolima još nisu zabili gol Dinamu sa Šimunićem ispred vratara. Naravno, ta informacija dobiva na važnosti ako se zna da će Joe biti u sastavu, da ozljeda lista ipak nije preozbiljna.

- Bit će u redu. Boli me, ali navikao sam igrati s bolovima. To me sigurno neće sputati - rekao je Šimunić, koji je još jednom najavio da se on i njegovi suigrači neće štedjeti.

- Podcjenjivanje? Ma kakvo podcjenjivanje, pa Austria je prvak zemlje koja ima vrlo dobru ligu, sigurno ne dolazi ovdje izgubiti. Mi imamo jednu novu momčad, koja je još u stvaranju, trebaju nam tjedni i mjeseci da se potpuno uigramo i nemamo pravo nikoga podcijeniti. Očekivanja su nam velika, zna se da nam je Liga prvaka glavni cilj i mi ćemo ga izboriti. Idemo "full gasom", nema opuštanja, samo tako možemo do Lige prvaka - kazao je Šimunić.

Kao kapetan također je pozvao navijače na podršku igračima i klubu.

- Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali znam da ljudi ovdje vole Dinamo i da bi nas htjeli gledati u Ligi prvaka. Dvije godine sam tu i znam koliko je ovo velik klub, siguran sam da će navijači biti uz nas i nositi nas prema Ligi prvaka te da će na tribinama sve biti u redu - uvjeren je kapetan Šimunić.

Linker
29. rujan 2024 02:20