NEUNIŠTIVI JOE

Šimunić najavio: 'Vjerujem u trijumf protiv PSV-a i u pravu Hrvatsku protiv Islanda!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. studeni 2013. 08:10

I Josip Šimunić nakon duljeg vremena izlazi iz svlačionice s osmijehom. Puno je bilo frustracija ove sezone, na svim frontama, u oba dresa u kojima igra. Dinamo i reprezentacija priuštili su mu još poneku sijedu vlas, u smiraju karijere proživio je uistinu svašta. Sezona dolazi do svog vrhunca, i za Modre i za Kockaste stižu dva tjedna velikih odluka. Što se maksimirske priče tiče, ona ipak izgleda svjetlije nego dosad. Istina, nije izdanje protiv Lokomotive bilo senzacionalno, ali tri boda su tu, Dinamo je u nizu bez poraza...

Slijedi PSV, posljednja europska šansa za Dinamo da ostane u igri za prolazak skupine?

- Što drugo nego - idemo u Eindhoven po pobjedu! Mislim da imamo tamo šansu, iako je PSV favorit, iako nas čeka težak posao. Ali, mi više nemamo što izgubiti, samo nas pobjeda drži u igri za prolazak skupine, s tri boda iz Nizozemske imali bismo i velike izglede da dočekamo proljeće u Europi. Dokazali smo već u prvom susretu da možemo igrati s PSV-om, a ako pobijedimo, zašto ne bismo bili uspješni i protiv Čornomoreca i Ludogoreca. PSV je naša najvažnija utakmica, puno smo toga prosuli i pokvarili ove jeseni, sad imamo priliku u tih 90 minuta puno toga popraviti i vratiti se na stazu uspjeha. Nemamo što izgubiti, ali moramo pobijediti, jednostavno moramo!

Šimunić je danas jedini Dinamov igrač koji može pričati i o reprezentaciji, nakon dugo vremena samo je on iz Maksimira u reprezentaciji. Niko Kovač ima drugačije poglede, Šimunić je s njima upoznat.

- Naravno, pričao sam s Nikom, popili smo kavu. Svjesni smo svi da nas čeka teška borba za Svjetsko prvenstvo, da je Island ozbiljan suparnik, moramo biti ozbiljni.

Dakle, u iduća dva tjedna čekaju nas pozitivne vijesti. Iz Eindhovena, s Islanda, iz Maksimira?

- Vjerujem u trijumf protiv PSV-a i u pravu Hrvatsku protiv Islanda! Mi to možemo, mi to moramo. Dosta smo pričali, idemo sada nešto i odigrati.

Linker
27. travanj 2024 13:50