REUTERS
KUP KRALJA

SJAJNA UTAKMICA NA SANTIAGO BERNABEUU Girona vodila usred Madrida, pa imala 2:2, ali je slomljena u završnici! Stadionom se orilo 'Lukita Ballon d'Or'

Piše: HinaObjavljeno: 25. siječanj 2019. 01:00

Sjajna utakmica odigrana je u sklopu četvrtfinala Španjolskog kupa između Reala iz Madrida i Girone. Kraljevski klub na kraju je slavio 4:2 na Santiagu Bernabeu, ali još ga čeka uzvrat, koji je na rasporedu sljedeće srijede.

Ipak, početak utakmice nije najavljivao takav rasplet. U 7. minuti Anthony Lozano lakoćom je pospremio u mrežu ubačaj s boka iza leđa Courtoisa. Real je odgovorio već 11 minuta kasnije kada je Odriozola lijepo poslužio povratnom loptom Lucasa Vazqueza, kojemu nije bilo teško pogoditi iz blizine. Real je tri minute prije kraja poluvremena poveo iz 11-erca kojeg je izborio Vinicius, a 'panenkom' realizirao Sergio Ramos.

Girona je u 66. minuti izjednačila također iz penala. Rukom je igrao Marcos Llorente, koji je ušao u igru nekoliko minuta ranije, a strijelac za goste bio je Alex Granell.

REUTERS/Juan Medina
REUTERS

Kao i nakon prvog pogotka Girone, Real je s istih 11 minuta razmaka odgovorio pogotkom. Ponovno je precizan bio Sergio Ramos, ovoga puta glavom nakon ubačaja Marcela. Real je potvrdio pobjedu u 80. minuti preko Karima Benzeme kojega je sjajno poslužio Vinicius.

Naš Luka Modrić igrao je do 63. minute kada ga je zamijenio Toni Kroos, a prilikom izlaska s terena navijači su mu ponovno skandirali "Lukita, Ballon d'Or". Istovremeno je objavljeno da su dužnosnici Intera iz Milana sinoć stigli u Madrid po hrvatskog kapetana. Otputovali su pokušati nagovoriti Florentina Pereza da im proda hrvatskog veznjaka već ove zime, ali čini se da je malo šansi za takav rasplet.

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa kralja između Espanyola i Betisa završilo je 1:1.

Kup kralja, četvrtfinale - prve utakmice

Real M. - Girona 4-2

Espanyol - Betis 1-1

Sevilla - Barcelona 2-0

Getafe - Valencia 1-0

Uzvratni susreti:

Valencia - Getafe (29.1., 21.30)

Betis - Espanyol (30.1., 19.30)

Barcelona - Sevilla (30.1., 21.30)

Girona - Real M. (31.1., 21.30)

Linker
19. svibanj 2024 05:15