BOLEST U PITANJU

Sjednica izvršnog odbora HNS-a: 42 milijuna eura za gradnju kampova na čekanju

Predstavnik mreže Svjetske banke mladih ispričao se u utorak bolešću pa su članovi Izvršnog odbora ostali bez informacije o planovima za gradnju sportske infrastrukture
Piše: ArhivaObjavljeno: 14. prosinac 2010. 17:19

ZAGREB - Četrdeset i dva milijuna eura za gradnju nogometnih kampova u utorak ipak nisu otišla dalje od predizbornog plakata Vlatka Markovića. Predstavnik Svjetske banke mladih, naime, zaobišao je Kuću nogometa ispričavši se bolešću pa će cijeli aranžman doći na dnevni red nakon predsjedničkih izbora.

HNS-ov glavni tajnik Zorislav Srebrić odbacuje aluzije Igora Štimca da je Aleksandar Paulin, koji se pojavio kao posrednik u ovoj priči, “novi Robin Bokšić”.

- To je vjerojatno izrečeno s određenim porivom, ali zasad nemamo razloga ne vjerovati našem partneru. Uostalom, ova vijest nije od jučer i ti pregovori traju već dulje vrijeme - objasnio je Srebrić.

Na upit zašto je Marković inzistirao na Tuhelju ako je znao da postoji ponuda za cijelu mrežu kampova, Srebrić je odgovorio da živimo u recesijskim uvjetima u kojima “nema smisla forsirati ovakve priče”.

- Reprezentacija se nije plasirala na Svjetsko prvenstvo pa su prioriteti bili drukčiji. Trebalo je osigurati sredstva za normalno funkcioniranje Saveza.

Premda se radilo o posljednjem sijelu Markovićeve vlade u ovom sastavu, o izbornoj skupštini Srebrić je samo rekao da će se održati u hotelu Westin u petak u 13 sati te da će prije biranja predsjednika skupštinari blagosloviti opstanak “lige 16” do ljeta 2012. godine.

Usput, HNS je džentlmenski zažmirio na praksu organizatora “divljih” malonogometnih turnira, koji se žilavo odupiru uvođenju službenih futsal pravila. Organizatori Kutije šibica i dalje mogu mirno haklati po propozicijama 5+1.

Linker
28. rujan 2024 05:23