Action Images via Reuters
TO MOŽE SAMO ON

SLAVEN BILIĆ PREUZEO KLUB KOJEG JE PROSLAVIO DRUGI HRVATSKI VELIKAN Objašnjenje je već ušlo u legendu: Evo zašto jedan slavni Hrvat navija baš za njih

Piše: HinaObjavljeno: 14. lipanj 2019. 01:00

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić (50) vraća se na 'Otok' nakon što je postao novi menadžer engleskog drugoligaša West Bromwich Albiona.

Vodstvo kluba je ovu vijest potvrdilo na svojoj internetskoj stranici poručivši kako je Bilić potpisao ugovor na dvije godine.

"Oduševljen sam ovom prigodom. Željeli su da ih vodim, da im pomognem kako bi se poboljšali. Jasno su mi dali do znanja da žele da ih ja vodim i nisam morao dva puta razmisliti," poručio je bivši hrvatski izborniik.

WBA je prošlu sezonu završio na četvrtom mjestu Championshipa, a potom je u doigravanju ispao u polufinalu od Aston Ville koja je u finalu preko Derby Countyja izborila povratak u elitni razred engleskog nogometa.

A imenovanje Bilića za novog menadžera West Bromwich Albiona posebno će oduševiti hrvatsku tenisku legendu Gorana Ivaniševića koji je veliki navijač kluba iz West Bromwicha, udaljenog 10 km od Birminghama.

VIENNA, ITALY - OCTOBER 23:  Goran Ivanisevic of Croatia gestures during his match against Jo-Wilfried Tsonga of France Tie Break Tens at Wiener Stadthalle on October 23, 2016 in Vienna, Austria.  (Photo by Jordan Mansfield/Getty Images for Tie Break Tens)
Jordan Mansfield/Getty Images

Legendarni Zec svojevremeno je objasnio zašto navija baš za WBA.

"WBA je poput mene - uzdižu se i padaju. Nikad ne znaš što će napraviti. Svake godine želimo ostati u ligi, svi kažu da nikad nećemo ući u Ligu prvaka - ali i za mene su govorili da ne mogu osvojiti Wimbledon s pozivnicom", kazao je jednom prigodom Ivanišević, koji je Wimbledon osvojio 2001. godine.

Linker
02. svibanj 2024 11:34