Alexander Hassenstein Getty Images
IMPERIJ UZVRAĆA UDARAC

SLAVNI 'MAFIOZO' POTPUNO ĆE PROMIJENITI SLIKU REALA!? MODRIĆU STIŽU TRI VRHUNSKA SUIGRAČA Wunderkind kojeg želi cijela Europa, posrnula zvijezda...

NOVI REAL MADRID Klub sa Santiago Bernabeua želi Haalanda, Pogbu i De Ligta Priča o prelasku Paula Pogbe u Real Madrid ozbiljno se zakotrljala još prošlog ljeta, no Madriđani si ga tada nisu mogli priuštiti. Sada se situacija mijenja, Francuzu istječe ugovor, a i cijena će biti osjetno manja
Piše: Petar ZobecObjavljeno: 13. travanj 2020. 10:15

Jedan zgodan primjer pokazuje kako su se kretale cijene nogometnih transfera posljednjih godina. Primjerice, madridski Real je 2005. godine ponudio Liverpoolu 30 milijuna eura za Stevena Gerrarda, tada 24-godišnjaka koji je slovio za jednog od ponajboljih veznjaka svijeta.

Danas je prema Transfermarktu najskuplji igrač svijeta Kylian Mbappé, koji se procjenjuje na 180 mil. eura, a Andrej Kramarić, recimo, vrijedi 30,5 milijuna eura, i tek je na 204. mjestu najskupljih igrača svijeta. Nogometni agenti i menadžeri, razni dužnosnici i stručnjaci, kunu se da će te cifre (kao i plaće igrača) biti bliže Gerrardovom slučaju, nego Mbappéovom...

Pa iako ćemo najvjerojatnije u bližoj budućnosti gledati preinake na planetu nogomet, super-agent Mino Raiola će i dalje biti u središtu.

- Moj odnos s Real Madridom je jako dobar i uvijek dobro surađujemo. Nadam se da ću jednog dana dovesti igrača vrhunske klase u Real. Trenutno je samo Areola tamo od igrača koje zastupam, ali on je na posudbi (PSG nap.p.). Želim da se tamo nađe igrač koji će iskočiti i to ću pokušati napraviti ovog ljeta - rekao je prije nekoliko tjedana Raiola, na radost Florentina Péreza.

Iako se u njegovu izlogu mogu vidjeti zaista vrijedni eksponati, poput Ibrahimovića, Lukakua ili Verrattija, tri Raiolina nogometaša se spominju u istom dahu kao i Real - Erling Haaland, Paul Pogba i Matthijs de Ligt.

Dortmund's Norwegian forward Erling Braut Haaland celebrates after scoring during the German first division Bundesliga football match Werder Bremen vs BVB Borussia Dortmund, in Bremen, northern Germany on February 22, 2020. (Photo by Patrik Stollarz / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
PATRIK STOLLARZ AFP

Navodno je prva i najpoželjnija transfer-meta Reala norveški wunderkind Haaland. Madriđani prate razvoj napadača već neko vrijeme, a jedan izvor blizak klubu ističe kako su neki sumnjali u sposobnosti Haalanda da isporučuje na najvišem nivou. Međutim, te sumnje su nestale nakon što se Norvežanin dokazao u dresu dortmundske Borussije i sa Santiago Bernabeua se već šalju ljubavne poruke.

MANCHESTER, ENGLAND - DECEMBER 26: Paul Pogba of Manchester United reacts during the Premier League match between Manchester United and Newcastle United at Old Trafford on December 26, 2019 in Manchester, United Kingdom. (Photo by Ian MacNicol/Getty Images)
Ian MacNicol/Getty Images / Ian MacNicol Getty Images
Pogba

Papiri Paula Pogbe već su bili na Pérezovom stolu i to prošlog ljeta kada se ozbiljno zakotrljala priča o njegovu odlasku s Old Trafforda. Njegove usluge javno je zazivao i trener Zidane, ali propale prodaje Garetha Balea i Jamesa Rodrigueza ostavile su klupsku blagajnu praznom. Situacija je sada drugačija, Pogbi ugovor istječe na ljeto 2021., a usporedno se tope i milijuni s njegove izvješene cijene...

Treći u nizu skupocjenih igrača koji se vežu uz Real je Matthijs de Ligt. Nizozemca žulja klupa u Juventusu u kojemu nije uhvatio pravi zamah nakon preseljenja iz Ajaxa proteklog ljeta. Navodno se mladi stoper već javio upravi kluba s idejom da napusti Torino, a tako nešto nije naišlo na odbijanje, osobito kada se zna da Juventus zbog situacija s koronavirusom želi olakšati vlastiti budžet.

Tri su, dakle, dobro znana imena koja bi trebali promijeniti vizuru Madriđana, no ne treba smetnuti s uma ni to da Real posljednjih godina dobro barata i s igračkim anonimusima, osobito onima brazilskog podrijetla.

Nakon što su izgubili bitku u dovođenju mladog Neymara iz Santosa, u Realu su odlučili da više neće pretrpjeti takav poraz. Čovjek koji odrađuje sjajan posao na južnoameričkom tržištu za Real je skaut Jose Antonio Calafat de Souza, ili za prijatelje - Juni.

Juni je Realu preporučio Casemira i Valverdea, a nakon toga i tri vjerojatno najveća brazilska talenta u ovom trenutku - Viniciusa, Rodryga i Reiniera. Svaki od njih je pristao potpisati za Madriđane prije 18. rođendana, iako su imali puno europskih interesenata i svakome od njih se predviđa velika karijera.

Linker
23. travanj 2024 21:10