Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX
PROMETNO U HAJDUKU

SLAŽE SE KADROVSKA KRIŽALJKA NA POLJUDU 'Puška' testira sina Hajdukove ikone

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. lipanj 2016. 18:14

Hajduku su se u Sloveniji priključili napadač Boris Rapaić, lijevi bek Marko Pejić i vratar Karlo Letica, no brojno stanje nije puno povećano. Christian Derflinger, 22-godišnji Austrijanac koji je odigrao jedno poluvrijeme za Hajduk, nije zadovoljio, iz Hajduka su mu se zahvalili pa će svoju sreću potražiti negdje drugdje.

Ante Erceg dobio je udarac u bedreni mišić na treningu i otputovao je u Split na pretrage. Nije ništa strašno, on bi se u petak trebao priključiti momčadi koja se s Pohorja vraća u Split. Mogao je ostati u Sloveniji i trenirati odvojeno, ali Bijeli nisu ništa htjeli riskirati pa će on u Poljudu raditi s Marijom Tomljanovićem i Franom Žuvelom s kojima vježbaju Nico Velez i Franck Ohandza. Hajduk je u potrazi za napadačem, a želi vidjeti što to mladi 18-godišnji Rapaić može na toj poziciji. On je godinu i pol bio na posudbi u milanskom Interu, nastupao je za njihovu mladu momčad i sad je na njemu da se nametne treneru Marijanu Pušniku.

Raspucali su se hajdukovci protiv austrijskog trećeligaša Vorwärts Steyra upisavši glatku pobjedu od 6:0. Mučili su se u prva dva susreta s Mosorom i Ujpestom koje su remizirali. Ovaj put je to izgledalo puno bolje.

Bez puno promjena

Iako bi trebalo biti još dolazaka u redove Hajduka, prva momčad koju je Pušnik izveo u prvom dijelu trebala bi biti ona udarna, a tu nema puno promjena u odnosu na prošlu sezonu. Vratar će biti Kalinić kada se vrati s Eura, a dotad minutažu dijele Stipica i Grbić. Zadnju liniiju čine Juranović, Nižić, Ćosić i Milić. To znači da je Ćosić istisnuo Bilija. U ostatku momčadi je Kožulj dobio prednost ispred Kalika, a ostalo je sve gotovo identično. Jeffersonu u razgradnji pomaže Kožulj koji je zabio lijep gol, trojku u manevru čine Sušić, Vlašić i Tudor, a naprijed je Mastelić. To je ono što Pušnik uigrava, no treba računati i na Ercega kada se oporavi...

----------------------------------------------------------------------------------------
Idući protivnik? To je velika tajna!
S Hajdukom je u hotelu Arena i Dinamo iz Bukurešta, a na Pohorju su još Osijek i Koper. Hajduk bi trebao odigrati još koju pripremnu utakmicu, no protivnici i mjesto odigravanja se taje do posljednjega trenutka. Takav je naputak slovenskih vlasti koje ne žele probleme s navijačima pa će tako Bijeli igrati zatvorene utakmice na još nepoznatim lokacijama.

---------------------------------------------------------------------------------------

Linker
17. svibanj 2024 08:25