Jurčević i Bilić
 Reuters/Andrew Boyers / Action Images via Reuters
DILEME VIŠE NEMA

SLUŽBENO: BIVŠI VATRENI POSTAO IZBORNIK PRVI PUT U KARIJERI Preuzeo reprezentaciju kojoj je velika želja bio Slaven Bilić, debitira protiv Vatrenih!

Piše: HinaObjavljeno: 11. veljača 2019. 20:22

Nikola Jurčević (52) i službeno je postao izbornik nogometne reprezentacije Azerbajdžana.

Potpisao je jednogodišnji ugovor s opcijom produljenja na dodatnih godinu dana, a vijest je potvrdio Azerbajdžanski nogometni savez.

Službeni debi Jurčevića na novom poslu bit će okršaj protiv Vatrenih u kvalifikacijama za Euro 2020. godine. Okršaj Hrvatske i Azerbajdžana na rasporedu je 21. ožujka na Maksimiru.

Od odlaska Roberta Prosinečkog Azerbajdžan je vodio trener Karabaha Gurban Gurbanov. Nakon njegovog odlaska Azerbajdžan je imao popis s nizom poznatih imena o kojima su razmišljali za izborničko mjesto, a golema želja im je bio Slaven Bilić.

Zagreb, 130318.
Stadion Maksimir.
Konferencija za medije novog trenera GNK Dinamo Nikole Jurcevica.
Na fotografiji: Nikola Jurcevic.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Foto: Marko Todorov / CROPIX

Jurčevićev posljednji posao bio je vođenje zagrebačkog Dinama prošle godine, na klupi hrvatskog prvaka bio je samo dva mjeseca, od ožujka do svibnja kada je dobio otkaz zbog loših rezultata.

Trenersku karijeru Jurčević je počeo 2002. na klupi NK Zagreba, potom je vodio Dinamo i Slaven Belupo da bi od 2006. do 2012. godine bio u stožeru hrvatske reprezentacije dok je dužnost izbornika obnašao Slaven Bilić. Jurčević je bio Bilićev pomoćnik i u Lokomotivu iz Moskve, Besiktasu te West Ham Unitedu.

Jurčević je drugi hrvatski trener koji je preuzeo dužnost azerbajdžanskog izbornika, od 2014. do 2017. godine tu je reprezentaciju vodio Robert Prosinečki, koji je također bio u Bilićevom stožeru od 2006. do 2010. godine.

Azerbajdžan će biti prvi suparnik Hrvatske u kvalifikacijama za EURO 2020. godine. Nakon okršaja na Maksimiru 21. ožujka uzvrat u Bakuu je na programu 9. rujna.

Uz Hrvatsku i Azerbajdžan u skupini su još Mađarska, Slovačka i Wales. Plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije.

Linker
02. svibanj 2024 07:41